'IMAŠ POŠTU'

S Broadwaya na filmska platna: Ljubavna priča Toma Hanksa i Meg Ryan prije 22 godine osvojila je svijet, a evo gdje su danas glavne zvijezde

26.11.2020 u 06:29

Bionic
Reading

Romantična komedija iz 1998., koje se mnogi rado sjećaju zbog skladnog glumačkog para koji su na ekranima činili tada 42-godišnji Tom Hanks i 37-godišnja Meg Ryan, i danas je sinonim uspješnog holivudskog projekta. Odlučili smo provjeriti kako famozna postava izgleda 22 godine kasnije

Kathleen Kelly, koju je utjelovila čuvena Meg Ryan, vlasnica je male trgovine dječjih knjiga koju je davno osnovala njezina pokojna majka. Kathleen živi s dečkom, uglednim novinarom Frankom, kojeg igra Greg Kinnear, no njihova je veza odavno prerasla u rutinu.

  • +4
Film 'Imaš poštu' Izvor: Profimedia / Autor: IFA Film / United Archives / Profimedia

Najnovija simpatija Kathleen Kelly je neznanac s interneta kojeg poznaje po šifri 'NY 152'. Iza šifre se krije Joe Fox, svima poznatiji kao glumac Tom Hanks, u filmu sin vlasnika lanca knjižara Fox, a jednu od svojih velikih podružnica uskoro otvara preko puta Kathleenine knjižare.

Joe i Kathleen susreću se u stvarnom životu i postaju ljuti poslovni konkurenti ne znajući da su istodobno preko interneta zaljubljeni jedno u drugog...

Tako otprilike ide scenarij romantične komedije koja je na malim ekranima prikazana davne 1998. godine, a ubrzo je osvojila svijet. 'Imaš poruku' ekranizacija je brodvejske predstave i postigao je zavidan uspjeh, kao i kultni status među filmovima tog žanra. Dobio je i dobre kritike filmskih kritičara.

Mnogima je u sjećanju i danas, 22 godine od pojave filma, romantična priča koju su prikazali sjajni Meg Ryan i Tom Hanks. Oboje su se tijekom dva desetljeća mnogo promijenili, pa 59-godišnja glumica i njezin 64-godišnji kolega izgledaju drugačije nego tada.

Meg Ryan

Osim što je odglumila vlasnicu male knjižare, što joj je donijelo velik uspjeh, Ryan je glumila u još nekoliko značajnih filmova kao što su 'Kad je Harry sreo Sally', 'Romansa u Seattleu', 'Dokaz života', 'Kate i Leopold', 'Ozbiljna mjesečina'. Također se pojavila u nekoliko epizoda 'Web terapije'. Rođena u Connecticutu, debitirala je u režiji 2015. godine s 'Ithacom'.

Slavna glumica bila je u braku s Dennisom Quaidom od 1991. do 2001. te imaju sina Jacka. Osim toga, majka je kćeri Daisy, koju je usvojila 2006.

Glumica je imala turbulentnu vezu s Johnom Mellencampom, s kojim je prekinula prošle godine, svega nekoliko mjeseci nakon što su se zaručili. Danas nije toliko aktivna na filmu i u serijama, a unatoč godinama izgleda sjajno. Održava vitku liniju, ima zategnuto lice i nosi nešto dulju kosu nego na vrhuncu karijere.

Tom Hanks

Njezin glumački kolega Tom Hanks ipak je ostao nešto aktivniji u Hollywoodu. Ovaj američki glumac, producent i dvostruki dobitnik Oscara svoje je najveće uspjehe postigao filmovima 'Forrest Gump' i 'Philadelphia', a glumio je i u brojnim televizijskim i obiteljskim komedijama. Financijski je najuspješnija filmska zvijezda u povijesti. Osim toga, jedan je od dvojice glumaca čiji su filmovi sedam puta uzastopno zaradili 100 milijuna dolara.

Godinu dana nakon filma 'Imaš poruku' Hanks je nastupio u adaptaciji romana Stephena Kinga 'Zelena milja'. Sljedeće godine osvojio je Zlatni globus za najboljeg glumca i nominaciju za Oscara za portret brodolomca, analitičara FedExa, u filmu 'Brodolom života' Roberta Zemeckisa.

'Put do uništenja', 'Uhvati me ako možeš', 'Moje grčko vjenčanje', 'Da Vincijev kod' i 'Kapetan Philips' samo su neke od njegovih uloga po kojima ga kasnije pamtimo.

Hanks je od 1978. do 1987. bio u braku sa Samanthom Lewes. Par ima dvoje djece, sina Colina Hanksa (koji je postao glumac) i kćer Elizabeth. Potom se 1988. oženio glumicom Ritom Wilson, s kojom je i danas u sretnom braku. Prije vjenčanja prešao je s katoličke na njezinu grčku pravoslavnu vjeru. Imaju dva sina, Chestera i Trumana.

Parker Posey

Posey je u filmu glumila Joeovu djevojku Patriciju Eden. Glumica i glazbenica je u međuvremenu glumila u filmovima 'Josie and Pussycats', 'Najslađe stvorenje' i brojnim drugima. Osim toga, glumila je na Broadwayu. Gledatelji je možda pamte iz filma 'Vrisak' ili 'Proljetni praznici' te serija 'Will i Grace' i 'Bostonsko pravo'. Igrala je i u Neflixovoj seriji 'Izgubljeni u svemiru' 2018. godine.

Tijekom godina nije se značajno promijenila, a mnogi se slažu da danas izgleda fantastično za svoje godine.

Greg Kinnear

Slavni 57-godišnjak znatno je ostario u posljednja dva desetljeća. U filmu koji mnogi obožavaju igrao je Franka Navaskyja, a svoju karijeru gradio je brojnim važnim ulogama u televizijskim serijama.

Produkcija mu je s povjerenjem povjerila uloge u serijama 'Prijatelji', 'Kuća od karata', 'Moderna obitelj' i 'The Kennedys'.

Steve Zahn

Glumac Steve Zahn proslavio se kao mlad ulogom u filmu 'Imaš poštu', a nakon toga njegova je karijera nastavila ići uzlaznom putanjom. Odglumio je niz sjajnih uloga, a mnogi ga pamte po brojnim humorističnim likovima koje je utjelovio na malim ekranima.

Tijekom godina Steve je mijenjao svoj imidž, pa je tako nakon dulje kose i obrijana lica 1998., kada je sniman film 'Imaš poštu', postepeno postajao sve ozbiljniji. Danas nosi kratku frizuru, brkove i bradu.