KAO KULA OD KARATA

Ruši se carstvo Kylie Jenner? Nakon što ju je Forbes razotkrio, brod koji tone napustio je i predsjednik uprave

04.06.2020 u 09:46

Bionic
Reading

Prvo ju je Forbes 'raskrinkao', otkrivši kako ona zapravo nije najmlađa milijarderka svijeta, a sada je Kylie Jenner doživjela još jedan poslovni udarac. Nakon samo pet mjeseci otkaz na mjesto predsjednika uprave njezine kompanije Kylie Cosmetics dao je Christoph Honnefelder

Christoph Honnefelder, koji je u siječnju ove godine preuzeo funkciju predsjednika uprave Kylie Cosmeticsa, dao je ostavku na tu poziciju iz, kako je rekao, 'osobnih razloga', a na njegovo mjesto, barem privremeno, dolazi Simona Cattaneo.

Kozmetički gigant Coty, koji danas ima u vlasništvu 51% dionica Kylie Cosmetic, a koje je platio 600 milijuna dolara, objavio je kako su u tijeku mnogobrojne promjene koje će 'omogućiti kompaniji da se fokusira na prestižnoj i masovnoj proizvodnji'.

Sve ovo dogodilo se nakon što su prošlog mjeseca dionice Cotyja pale za 13 posto, a sve uslijed odluke Forbesa da oduzmu Kylie Jenner titulu najmlađe milijarderke, optužujući da je osmislila 'mrežu laži' kojom je napuhala veličinu i uspjeh svoje kozmetičke linije.

Podsjetimo, najmlađa članica klana Kardashian-Jenner prošle je godine prodala 51% udjela svoje kozmetičke kompanije, koja uključuje brandove Kylie Cosmetics i Kylie Skin kozmetičkoj tvrtki Coty za 600 milijuna dolara, a vrijednost njezina poslovnog carstva tad je procijenjena na oko 1.2 milijarde američkih dolara.

Forbes sada piše kako su informacije koje su dobili od Cotyja pokazale da je njezina kompanija 'značajno manja i manje profitabilna' od onoga što su mislili na osnovu podataka koje im je Jenner ranije dostavila. Smatraju da Kylie Jenner, nakon što je prodala udio u kompaniji i platila porez zaradila 340 milijuna dolara, što znači da još uvijek nije milijarderka.