EVO GDJE SU MILIJUNI

Prije negoli ju je Forbes ‘raskrinkao’ Kylie Jenner potrošila je milijune na privatni avion, ali i luksuzne vile

02.06.2020 u 11:14

Bionic
Reading

Nakon što je magazin Forbes objavio da Kylie Jenner ipak nije milijarderka te razotkrio 'mrežu laži' i pravu vrijednost njene kozmetičke kompanije u javnost su počeli izlaziti detalji o tome da je ona posljednjih mjeseci, pa čak i godina, živjela baš kao milijarderka, trošeći milijune bez razmišljanja na skupocjene nekretnine

Magazin Forbes, koji je Kylie Jenner prvo proglasio najmlađom milijarderskom svijeta, a onda, mjesecima kasnije, isto povukao, tvrdeći kako pravi prikaz njezinih financija nije točan te kako se njezino bogatstvo procjenjuje na tek 900 milijuna dolara, zbog čega ne može ući u klub milijardera.

No 100 milijuna manje od magične granice za Kylie Jenner nije predstavljalo neku preveliku brigu jer se sve ovo vrijeme doista ponašala i živjela kao milijarderka. 22-godišnja poduzetnica i reality zvijezda samo je u posljednjih godinu dana potrošila nevjerojatnih 130 milijuna dolara kupujući luksuzne vile po Americi, ali i uređujući svoj privatni avion.

Još prije pandemije koronavirusa, koji je pogodio cijeli svijet, Page Six donio je priču o tome kako je Kylie Jenner iskeširala između 50 i 70 milijuna dolara za Global Express Jet, avion koji je veći od Learjeta i može povezati puno udaljenije destinacije u jednom letu. Imati privatni avion zahtijeva i enormne troškove, koji u njezinu slučaju stoje oko pet milijuna dolara godišnje, a problem je i u tome što je je on puno veći od drugih privatnih aviona, zbog čega ne može slijetati na male, privatne aerodrome jer treba puno dužu pistu.

Da ne štedi na sebi i svojoj obitelji, Kylie je pokazala i u veljači ove godine, kada je za drugi rođendan kćerkice Stormi cijelu unutrašnjost aviona prilagodila tematskoj zabavi koju je organizirala pod nazivom 'Stormi World'.

No nije avion jedino na što je trošila. Posljednja u nizu njezinih pozamašnijih investicija kupovina je nove luksuzne vile na Holmby Hillsu, za koju je izdvojila 36,5 milijuna dolara, dok je za 15 milijuna dolara kupila zemljište koje se nalazi odmah pored 12 milijuna dolara vrijedne vile na Hidden Hillsu, a koja je već u njezinu vlasništvu. I na tom zemljištu uskoro bi trebala niknuti nova, još raskošnija vila, za koju je angažirala i arhitekta Richarda Landryja.

Majka dvogodišnje Stormi uz to je kupila zemlju nedaleko od Palm Springsa za 3,25 milijuna dolara te namjerava izgraditi kuću za odmor odmah pored vile koju ima njezina majka Kris Jenner. U podužem vlasničkom listu nalazi se i vila na Beverly Hillsu od 13,45 milijuna dolara, koju dijeli s bivšim partnerom i ocem malene Stormy, Travisom Scottom.

Navodno su zbog njezinog trošenja milijuna itekako zabrinute ostale članice klana Kardashian-Jenner. 'Njezine sestre zabrinute su zbog njezinog trošenja. Istina je da ima puno novca, no čini se da nije svjesna kako lako može ostati bez svega', otkrio je izvor blizak obitelji, dodavši kako je Kylie u protekloj godini potrošila 130 milijuna dolara.

Podsjetimo, Forbes je optužio najmlađu polusestru Kim Kardashian West da je osmislila 'mrežu laži' kojom je napuhala veličinu i uspjeh svoje kozmetičke linije. U svom članku tvrde kako je Kylie Jenner lažirala financijske dokumente koji su podupirali tvrdnje o tome koliko je dobro stajala njena tvrtka.

  • +9
Dom Kylie Jenner Izvor: Profimedia / Autor: The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia

Naime Jenner je prošle godine prodala 51 posto udjela u svojoj kozmetičkoj kompaniji, koja uključuje brendove Kylie Cosmetics i Kylie Skin, kozmetičkoj tvrtki Coty za 600 milijuna dolara, a vrijednost njezina poslovnog carstva tad je procijenjena na oko 1,2 milijarde američkih dolara. Forbes sada piše kako su informacije koje su dobili od Cotyja pokazale da je njezina kompanija 'značajno manja i manje profitabilna' od onoga što su mislili na osnovi podataka koje im je Jenner ranije dostavila. Smatraju da Kylie Jenner, nakon što je prodala udio u kompaniji i platila porez, zaradila 340 milijuna dolara, što znači da još uvijek nije milijarderka.