Mario Jurič

RTL ima novog voditelja: Stiže u Vijesti, a nedavno je otišao s Nove TV

28.12.2023 u 08:51

Bionic
Reading

Odjavljujući središnju informativnu emisiju RTL Danas, Damira Gregoret je najavila kako se od četvrtka u studiju po prvi put pojavljuje Mario Jurič. Reporter je na tu televiziju stigao u rujnu

Mario Jurič karijeru reportera je započeo na Radio Dubrovniku. Nakon toga je počeo raditi na RTL-u kao dopisnik iz Dubrovnika, a nastavio na Novoj TV kao dopisnik iz Splita i okolice gdje se zadržao deset godina. Odluka da se pridruži RTL-u donijela je sa sobom i selidbu u Zagreb.

'Odluka nije bila laka, ali sam siguran da je ispravna. More, Dalmacija i rodna Hercegovina uvijek će imati posebno mjesto u mom srcu i rado ću im se vraćati i poslovno i privatno', rekao je reporter inače rodom iz Ljubuškog.

'Sve što sam naučio radeći u medijima u Dubrovniku puno mi je pomoglo i zahvalan sam im na tome. Novinarstvo je zanat koji se ne oblikuje u jednom danu, nego se kontinuirano brusi i dograđuje', rekao je ranije za Dubrovački list.

Posebno je u posljednje vrijeme pratio političku situaciju u Srbiji, a tijekom godina reporterskog rada, izvještavao je među ostalim o požaru u Splitu, pratio gradnju Pelješkog mosta od prvog broda do konačnog otvaranja, izborna previranja u Bosni i Hercegovini, probleme u splitskom škveru, aferu bespravne gradnje šefa HEP-a.

Mario Jurič Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX