elegantna dama

Rijetko pojavljivanje Elvire Kranjčar u javnosti nakon smrti voljenog Cice

16.07.2021 u 12:06

Bionic
Reading

Početkom ožujka preminuo je legendarni, omiljeni igrač i trener Dinama, izbornik Hrvatske te simbol kluba iz Maksimira, Zlatko Cico Kranjčar. Na njegov život najviše je utjecala ljubav života, žena u koju se zaljubio još u osnovnoj školi, supruga Elvira, koja već desetljećima uspješno vodi Galeriju na Kaptolu

Upravo u Galeriji Kranjčar u četvrtak navečer upriličeno je otvorenje izložbe Slavke Pavić povodom sedamdeset godina njezinog umjetničkog djelovanja. Inače diplomirana inženjerka avioprometa, Elvira Kranjčar plijenila je pažnju u uvijek besprijekornom izdanju, crnoj, dugoj drapiranoj haljini. Bilo je to jedno od rijetkih pojavljivanja u javnosti nakon odlaska voljenog Cice.

Podsjetimo, dok je njezin suprug igrao u Rapidu, živjeli su desetak godina u Beču i upravo je tamo, izjavila je ranije, upoznala i shvatila strahovitu moć umjetnosti.

'Našu kulturnu scenu nisam poznavala. Ali, uspjela sam. Uz puno truda i muka. Ja nisam umjetnica, ali znam puno o umjetnosti. Publiku smo privukli, gradili i odgajali godinama. Uporna sam i tvrdoglava. Umjetnost je moj novi posao. Osim toga, ja sam altruist. Volim biti korisna društvu u kojem živim. No, nisam otvorila trgovinu. Napravila sam prostor za potrebe umjetnika. Ponosna sam na to', izjavila je svojedobno za Jutarnji list.

Sa Cicom ju je povezivala strast prema sportu budući da je i sama iznimno talentirana - igrala je u košarkaškom klubu 'Industromontaža', a uspješno se bavila i rukometom te tenisom. Nakon pet godina veze, uplovili su u bračnu luku a, kad je legendarni nogometaš bio na odsluženju vojnog roka u Koprivnici, rodila mu se kći Lana, da bi u kolovozu 1984. stigao i sin Niko. U sretnom braku, unatoč i ponekim nedaćama, Elvira i Cico proveli su 41 godinu.

Mjesec dana nakon Cicinog odlaska, Cicina ljubav života se u emotivnoj objavi obratila svojim prijateljima i pratiteljima na Facebooku na kojem je aktivna. 'Hvala vam, svima, na ljubavi, riječima suosjećanja i podrške, zagrljajima', poručila je Elvira.

Najveću utjehu pružaju joj djeca, sin Niko i kćer Lana te unuci, Lanine kćeri Sophie i Eloise te sin Louis i Nikina djevojčica, Loree.