snimili su film 'Napoleon'

Ridley Scott o suradnji s Joaquinom Phoenixom: 'To je kao vožnja toboganom'

17.11.2023 u 14:30

Bionic
Reading

Čuveni redatelj i zvijezda 'Gladijatora' ponovno su se ujedinili nakon više od dva desetljeća kako bi snimili biografski film o Napoleonu Bonaparteu koji je premijerno prikazan u Londonu u četvrtak

'Volim stres', izjavio je Ridley Scott o radu s Joaquinom Phoenixom, na pitanje što mu se sviđa kod njegovog glavnog lika u filmu 'Napoleon'. Suradnju s njim opisao je kao 'vožnju toboganom', a Phoenixa smatra ‘najboljim glumcem oštećenih likova‘, zbog sposobnosti da iznese kompleksne likove s emocionalnom dubinom.

Istinski filmofili zasigurno se raduju dolasku 'Napoleona' u naša kina 23. studenog. Do sada su brojni redatelji pokušali su dočarati jednu od najutjecajnijih ličnosti za modernu povijest Europe. Ridley Scott, stvorio je ugodan biografski film u trajanju od dva i pol sata, u kojim nema suludih konjičkih juriša i blatnih bojišta.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Ridley prikazuje Napoleona, kao povijesnu osobu koju su u Francuskoj istodobno poštovali i kritizirali, kao nemilosrdnog vojnog taktičara čiju je mekšu, ranjivu stranu razotkrila njegova supruga Josephine, koju glumi britanska glumica Vanessa Kirby.

Izvor: Društvene mreže

Osim suradnje s Phoenixom, redatelj je rekao da se također želio vratiti temi koju je prvi put istražio u svom dugometražnom debiju 1977. godine. 'U 'The Duellists' završavam na Napoleonu Bonaparteu. To je razlog zašto uživam u tom dijelu Francuske i cijelom ambijentu te kulture', rekao je na crvenom tepihu.

Slavni 85-godišnjak, čija duga karijera uključuje hit filmove kao što su 'Thelma & Louise', 'Alien' i 'The Martian', rekao je da je njegov produkcijski tim bio posvećen tome da povijesni ep izgleda uvjerljivo. 'Svaki aspekt onoga što vidite, od oružarnice preko konja do sedla do šešira, do garderobe, sve je istraženo', rekao je i dodao: 'Ja sam kao dijete kad gledam slikovnice'.

Glavnim akterima, Joaquinu Phoenixu i Vanessi Kirby u filmu se pridružuju Rupert Everett i Tahar Rahim, a zapažene uloge ostvaruju i Ludivine Sagnier i Catherine Walker.

  • +2
Film 'Napoleon' Izvor: Profimedia / Autor: Sony Pictures / Everett / Profimedia