6. svibnja

Reperica Bahamadia u Čakovcu za 30. rođendan Blackouta

04.05.2023 u 12:57

Bionic
Reading

U sklopu proslave 50 godina Hip-Hopa i 30 godina Blackouta, poznata reperica Bahamadia i DJ Eclipse (Non Phixion / La Coka Nostra) po prvi puta dolaze u Hrvatsku 6. svibnja u sklopu Čakovačkog Burger Weekenda

U dugoj tradiciji organiziranja hip-hop evenata s naglaskom na klasični Rap zvuk, Blackout Hip Hop se ponovo odvažio dovodeći američko rap ime koje Hrvatska još nije imala prilike čuti uživo. Po prvi put na našim prostorima, američka reperica Bahamadia ovog će svibnja donijeti atmosferu devedesetih i to iz rodne joj Philadelphie. Uz nju nastupa i DJ Eclipse, jedna od DJ legendi koji je respektabilnu karijeru počeo graditi još u ranim devedesetima.

Izvor: Društvene mreže

Bahamadia, pravim imenom Antonia D. Reed, svoju je karijeru službeno započela 1993. godine pjesmom 'Funk Vibe', dok je najveću pažnju zadobila debi albumom 'Kollage' iz 1996. Kvaliteta prvijenca brzo je prepoznata diljem SAD-a zbog čega je album na Billboard-ovoj ljestvici Top Heatseekers zaradio treće mjesto, sugerirajući da je mlada reperica iznimno obećavajuće ime na rap sceni. Kreirajući reputaciju sjajnog tekstopisca zavidne tehnike na mikrofonu, Bahamadia je postala inspiracija za bezbroj repera koji su došli nakon nje te je surađivala s mnogo imena koja se danas smatraju legendarnim, poput grupe The Roots koji su joj gostovali na albumu. Uz to bila je gost mnogim velikanima od kojih se posebno izdvajaju Erykah Badu, Queen Latifah, Jedi Mind Tricks, i pokojni Guru iz grupe Gang Starr na njegovom kultnom 'Jazzmatazz 2' izdanju.

Izvor: Društvene mreže

Iako joj diskografija nije prevelika jako je poštovana u hip-hop društvu i što je najbitnije, Bahamadia ne staje s radom. Album 'Kollage' prati 'BB Queen' iz 2000. i 'Good Rap Music' iz 2005., dok 2013. godine ulazi u produkcijske vode iz čega proizlazi album 'Dialed Up' koji je u potpunosti produciran na mobilnim aplikacijama za kreaciju instrumentala.

Ukratko, njen glazbeni opus donosi mnogo kvalitetnog materijala koji će se u subotu, 06.05.2023., izvoditi u sklopu urger Weekenda na Trgu Republike u Čakovcu uz podršku DJ Eclipsea. Domaći support daju čakovački DJ Poncije te Phat Phillie čija organizacija Blackout Hip Hop ove godine slavi 30 godina postojanja I čiji je blog blackouthiphop.com ovog mjeseca proglašen u top 100 najboljih hip-hop blogova na svijetu.

Izvor: Društvene mreže

Koncert je omogućila Turistička Zajednica Grada Čakovca. Ulaz na nastup Bahamadie je besplatan.

FB event