TRAŽENI GLUMAC

Rene Bitorajac: 'Nekad riječi govore više o onome tko ih je napisao'

30.07.2017 u 08:24

Bionic
Reading

Glumac i omiljeni voditelj talent showova otkriva sve o novoj seriji Nove TV 'Ne diraj mi mamu' koju je snimao s Brankom Đurićem Đurom te kako napreduju radovi na njihovu zajedničkom kazalištu 'Luda kuća' koje uskoro otvaraju. Rene Bitorajac pričao je za tportal i o snimanju filma 'General' Antuna Vrdoljaka, vođenju 'Supertalenta' u kojem ćemo ga gledati od jeseni, a dotaknuo se i nekih tema vezanih uz privatni život

U kojoj je fazi vaše kazalište koje otvarate s Brankom Đurićem Đurom? Kad će 'Luda kuća' otvoriti svoja vrata?

Hvala na pitanju, napredujemo. Puno je posla, puno je novca, puno je radnika na gradilištu i puno papirologije. Ali je i puno dobre volje i dobrih vibracija pa vjerujemo da će ludilište 'Luda kuća' biti omiljeno mjesto za izlaske, druženje i smijanje za sve generacije. Otvorenje očekujemo u jesen.

S Đurićem trenutno snimate seriju 'Ne diraj mi mamu'. O kakvoj je seriji riječ? Kakva je vaša uloga?

Đuro i ja smo dva partnera u odvjetničkom uredu. Kako je njegova majka moja punica, zaplet je zagarantiran odmah na početku. Riječ je o duhovitoj i situacijski humorističnoj seriji na kojoj radi uigrani tim koji je 10 godina radio na seriji 'Lud, zbunjen, normalan'. Snimamo, dakle, u Sarajevu, a uz mene i Đuru u ekipi su Anđelka Prpić, Dragan Marinković Maca i Jasna Diklić. Zasad je nama jako zabavno na snimanju, nadam se da ćemo to prenijeti i na gledatelje.

Po čemu će ta humoristična serija biti drukčija od prijašnjih u kakvima smo vas navikli gledati?

Pa nije li svaka na svoj način drugačija? Ova možda zato što se radnja događa u BiH, većina glumaca govori bosanskim jezikom. Možda i zato što ja govorim neki poluštokavski, dakle nisam Purger kao u 'Bitangama' ili 'Klinici'. Igram, naime, odvjetnika, to jest advokata koji se doselio iz Hrvatske.

Stignete li pratiti humoristične serije, koje rade pogledate?

Serije su mi, nažalost, slaba strana. Zbog vremena nikad ne ulovim kontinuitet pa ih onda radije ne gledam. Zato naše televizije konstantno ponavljaju gradivo pa eto mene i nakon 10 godina na televiziji i u reprizi 'Bitangi' i 'Naše male klinike'. Čak sam i sretan da snimam jednu novu.

Kakve uspomene nosite sa snimanja filma 'General'?

Film mi je bio ogroman izazov. Nikada prije nisam beknuo francuskog jezika, a u ovom filmu na njemu držim govore. Kako sam zapovjednik u Legiji stranaca porijeklom iz Banata, od mene se tražilo da govorim i neki hibridni lokalni jezik s područja Banata, a i francuski. Nisam mogao pretpostaviti koliko je to zahtjevno, ali sve je ispalo OK. Duga i detaljna priprema za film i sjajna, mirna, tiha i profesionalna ekipa, ostat će mi svakako kao uspomene.

Iza vas je puno angažmana u televizijskim showovima poput 'Supertalenta' i 'Tvoje lice zvuči poznato'. Prvi je bio kad ste imali samo 12 godina na otvaranju Dječjeg festivala u Šibeniku. Kakvo iskustvo ste dobili kroz vođenje takvih formata? Što vas veseli u takvim projektima?

Volim kad je šareno. U lipnju sam snimao film, snimao seriju, vodio audicije 'Supertalenta' i radio na sinkronizaciji crtića. Raznovrsnost razbija monotoniju i svaki taj posao je zabavan, zanimljiv i drugačiji na svoj način. Uživam u tome. Vođenje ima i tu svoju draž emitiranja uživo gdje je uvijek napeto, zanimljivo pa nekad i puno adrenalina.

Od malena ste pokazivali svestranost - svirali ste trubu, trenirali karate, jahanje, završili Centar za kulturu i umjetnost. Kakva je situacija danas, jeste li okrenuti samo glumi i obitelji?

Kako ste završetak srednje škole stavili u raznovrsnost? Trenirao sam i nogomet i rukomet i skokove u vodu, kad si dijete, to je valjda normalno. Ma svašta sam radio kao mali. Danas sam također razbacan posvuda, ali nogometa je sve manje, tenisa nešto više, a puno vremena provodim pišući. Kad svemu pribrojim i igru s vlastitom djecom, uz količinu posla, dani su mi lijepo i ugodno ispunjeni.

Kako reagirate kada čujete ili pročitate loše komentare?

Trudim ih se ne pročitati. Društvene mreže dale su mogućnost svakome da se izjasni, pametuje, piše vulgarnosti, mrzi ili vrijeđa. Dok to zakonom nije zabranjeno, udarajte. Nekad riječi govore više o onome tko ih je napisao. Inače, konstruktivna kritika može biti vrjednija od 100 pohvala, ali toga kao da je nestalo.

Jeste li ikad prihvatili ulogu, angažman koji vam je bio ispod časti?

Jesam, ali iz prijateljskih razloga, i to samo jednom. Netko će reći da uloga ne može biti ispod časti, ali, o da, itekako može.

Premda ste rođeni u horoskopskom znaku osjetljive, emotivne ribe, odajete dojam vrlo odlučne osobe pune samopouzdanja. Što kod vas u životu 'preteže', razum ili emocije?

S godinama razum se skoro izjednačio s emocijama.

Koju biste osobinu rado promijenili?

Ma, kakav sam, takav sam.

Imate jedan od najstabilnijih brakova na sceni. Što je potrebno za sretan i stabilan brak? Smatrate li se dobrim suprugom?

Dobar sam suprug i tata. Imam divnu ženu i dječicu. Bilo bi glupo to sve upropastiti.

Kako najradije provodite vrijeme sa svojom obitelji?

Gorski kotar, drvena kućica, Vrbovsko. Možda je i to odgovor na prošlo pitanje.