AKTIVNA VODITELJICA

Renata Sopek: 'Ne smijete dopustiti da vam presing, u bilo kojem pogledu, nabijaju neke 'zatucane' glave'

08.08.2019 u 11:53

Bionic
Reading

Zaljubljenica u zdrav život i fitness ime je i lice koje je u medijima prisutno već više od 20 godina, a gledatelje je osvajila svojim šarmom i spontanošću. Renata Sopek ispričala je što misli o tome da je mnogi nazivaju hrvatskom Jane Fonda, otkrila je kako provodi ljeto, zašto pažljivo bira plaže na kojima uživa i kako se osjeća u godinama u kojima je sada

'Kada čujem da me netko prozove hrvatskom Jane Fondom, odmah se sjetim onog ludila s DVD-ovima 'U dobroj formi', koji su planuli u trenu. Doista sam jako ponosna jer još uvijek nose titulu najprodavanijih DVD izdanja u Hrvatskoj kad je riječ o bilo kojem sadržaju. To je bila tolika pomama da se ne može ni opisati. Meni je na kraju od svakog DVD-a ostao samo jedan primjerak za uspomenu, sve se razgrabilo', izjavila je Renata Sopek za Jutarnji list. Ljeti radi, ali i uživa.

'S projektom 'Aktivna Hrvatska' putujemo po obali pa dogovorimo da ostanemo dan dulje da bismo se družili i kupali. Bili smo, između ostalog, u Šibeniku, Vodicama, Korčuli, zbilja je super ekipa. Pripremala sam se i par dana u kanjonu Zrmanje za jedan projekt o kojem još ne mogu puno otkriti, ali uključuje jahanje, kajakarenje, ronjenje, skakanje s padobranom', otkrila je.

Uskoro planira do Korčule, a privatno je bila na Pagu gdje ću opet krajem kolovoza.

'Iako svake godine volim otići nekamo gdje još nisam bila, moja je konstanta Pag, na koji tradicionalno odlazim s prijateljicama. To vam je klasično žensko druženje i zabava. Dok neki duže spavaju, ja odradim trening, pa se počastimo bogatim doručkom jer smo sve veliki gurmani, pa plaža, plivanje, navečer odemo prošetati do grada, na večeru ili u izlazak, što meni odlično dođe jer preko godine zaista ne stignem izlaziti, a jako volim plesati. Zato mi je zbilja gušt otići ljeti u neki klub na otvorenom i dobro se isplesati', rekla je Renata.

Pažljivo bira plaže, a objasnila je i zašto.

'Preferiram plaže na kojima nema puno ljudi, a da je omogućen pristup psima jer se moje zvjerčice obožavaju kupati', otkrila je Renata, koja ima dva psa, velikog dobermana Cayusea, starog osam godina, i mješanku Elly, koju je udomila prošle godine nakon što je uginula yorkica Jinx.

U četrdestima se osjeća se genijalno.

'Nema potrebe opterećivati se godinama. Granice su pomaknute i ne smijete dopustiti da vam presing, u bilo kojem pogledu, nabijaju neke 'zatucane' glave. Tridesete su me naučile da nema žurbe, da ništa neće pobjeći te da si trebamo znati ugoditi i ne dopustiti da život prolazi kraj nas, već da trebamo uživati u svakom danu, ističe Renata.

Svoju odlilčnu liniju i mladolikost pripisuje uravnoteženoj prehrani i vježbanju.

'Bila sam si premršava pa sam kao klinka sa 16 godina krenula u teretanu da malo povećam tonus mišića. Danas pak moj posao na televiziji, projekti, razni angažmani... Puno je toga u mom poslu vezano uz tjelovježbu i zbog toga sam jako sretna jer sam uspješno spojila sve ono što volim, ali i dalje za sebe vježbam četiri do pet puta tjedno i pazim što jedem, iako i ja, naravno, imam taj famozni 'dan varanja' u prehrani pa strada sladoled', priznala je.

Zbog posla se okušala u raznim tjelesnim aktivnostima, od joge, pilatesa, taiboa, aerobika, kada joj se pružila prilika, postala je licencirana trenerica zumbe i fitnessa, trenira boks i kick boks, radi funkcionalne treninge.

  • +10
Renata Sopek Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo