hrvatska pop-princeza

Razgovarali smo s Natali Dizdar prvi put od zaruka: 'Bilo je romantično i na neki način spontano, na mjestu gdje simbolično prestaje cesta kojom se vozi uz more'

31.07.2022 u 16:11

Bionic
Reading

Iza jedne od naših ponajboljih pjevačica tjedan je u kojem je sa svijetom podijelila veliku vijest u svom životu, onu da se zaručila za dugogodišnjeg dečka. S glazbenicom koja se može pohvaliti diplomom profesorice socijalne pedagogije, ali i činjenicom da radi kao psihoterapeutkinja (trenutno ima klijente iz različitih država, kultura, rasa i religija), dotakli smo se za tportal raznih tema - od posla i planova do onih iz privatnog života

Natali Dizdar izgradila je uspješnu karijeru ne bojeći se izazova. Njezine vokalne kvalitete su neprijeporne, a što je još važnije, dobro pazi što će uključiti u svoj repertoar, te pažljivo bira suradnike s kojima će napraviti pjesme koje publika obožava. Čuva svoj privatni život i ne eksponira se bez potrebe pa svaka novost o njoj dolazi na kapaljku žednoj javnosti. Prošlog tjedna je mnoge iznenadila i razveselila viješću da su se ona i njezin dečko William Perge zaručili.

Nedavno ste objavili zaruke - možete li nam ispričati kako je izgledala prošnja?

Romantično i na neki način spontano, na mjestu na kojem simbolično prestaje cesta kojom se vozi uz more južno od Marseillea. To je inače kultno mjesto na kojem su davno prije pristajali brodovi povezani preko french connection, a sada je ostalo samo nekoliko pitoresknih kućica i bajkoviti restoran u koji smo kasnije išli na večeru proslaviti.

Dugo ste s Williamom, kako ste znali da je on čovjek za vas?

You know when you know. (smijeh)

Planirate li vjenčanje?

U ideji da, ali nemamo još konkretan datum. Mislim da se ipak najprije moramo dogovoriti oko države u kojoj će se održati vjenčanje.

Kako usklađujete karijeru i privatni život?

S malo više napora otkako provodim većinu vremena u Francuskoj, ali s obzirom na to da smo krenuli od New Yorka, preko Londona, pa sad Marseillea, lagano se približavamo Hrvatskoj. Dosta sam povezana s našim morem i Dalmacijom, tako da mi odgovara živjeti u gradu kao što je Marseille, vjerojatno najviše multikulturalnom gradu u Francuskoj, punom sadržaja. Sviđa mi se ta rubnost i životnost koja ne prestaje ni zimi.

  • +3
Natali Dizdar Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Koliko je teško putovati te stvarati glazbu i dolaziti na nastupe?

To je lakši dio. Ono što je teže je kad se rade nove pjesme i kad se mora biti prisutan. Ali s druge strane, svi imaju živote i obaveze pa se lovimo kako uspijemo.

Bavite li se i dalje gestalt terapijom?

Bavim, ali većinom online i s klijentima izvan Hrvatske.

Koliko je ljudima važno da im je terapeut poznata osoba ili im to ništa ne znači?

Moje iskustvo je da to, kad se krene s radom, uopće nije važno, pogotovo s klijentima koji nisu iz Hrvatske. Svi smo mi ljudi izvan svojih profesija i u terapiju ulazimo s kontekstom i iskustvom cijelog svog života. Na kraju je najvažniji odnos koji razvijamo s drugom osobom i iz kojega možemo nešto naučiti. U terapiji i u životu.

Snimili ste novi singl 'Zadnji dan ljeta', a on je u vrhu top ljestvica. Kako je došlo do suradnje s bendom Porto morto?

Dugo se kuhala ta suradnja, još otkad je Hrvoje Klemenčić, jedan od autora i producenata s Rokom Crnićem, počeo svirati sa mnom u bendu, a to je bilo prije nekoliko godina. Prošle godine su se stvari nekako poklopile, počeli smo se nalaziti u studiju i ušli u nekakav kreativan proces. Skupilo se nekoliko pjesama, a ova nam je odmah sjela. Nedavno su izašla i dva remiksa, tako da se pjesma stvarno vrti i baš sam ponosna na taj naš projekt.

Planirate li još raditi s njima?

Svakako bih voljela završiti sve što smo započeli jer mislim da smo dobra kombinacija i zabavno mi je raditi s njima. Naći ćemo se opet kad završi ljeto pa ćemo vidjeti kako i što dalje.

Kakvi su daljnji planovi u karijeri?

U međuvremenu će izaći još jedan singl s EP-a projekta Beti, a završavam svoje pjesme i u studiju s Pavlom Miholjevićem i Jurom Ferinom te koautorom Vladom Mirčetom, koje će se također naći na EP-u sa singlom 'Kad mislim na to'.

Izvor: Društvene mreže

Već ste na dva spota surađivali s bratom, kako je raditi s njim?

Ma super. Opušteno, jasno i precizno.

Savjetujete li jedno drugo što se tiče glazbe?

Svakako dijelimo ono što radimo i damo neko svoje mišljenje.

Kako zaručnik gleda na vašu karijeru? Voli li vašu glazbu?

Zabavno mu je sve to skupa iako nekad zna biti i dosta zahtjevno, pogotovo kad su koncerti i veće organizacije u pitanju. Ali voli doći na koncerte i ima neke svoje favorite među pjesmama.

Koji biste bend odabrali da vam svira na svadbi?

Kako stvari stoje, mislim da će to biti neki DJ. Imam ih nekoliko na pameti, ali opet, sve ovisi o tome gdje ćemo biti.

Izvor: Društvene mreže

Imate li isti ukus?

Nemamo isti ukus, ali on skida većinu pjesama s moje playliste, tako da smo nakon nekoliko godina sad tu negdje.

Najnoviji singl zove vam se 'Zadnji dan ljeta' - gdje ćete biti zadnjeg dana ljeta?

Tko to zna...

Gdje provodite ovo ljeto?

Trenutno se vozikamo po jugu Francuske, za vikend idemo na vjenčanje u Monako, a uskoro dolazimo u Hrvatsku pa ćemo malo jedriti s prijateljima. Za poslije ne znam, idemo spontano.

Planirate li neko putovanje?

Zasad ćemo ostati u Europi, što više ni ne računam kao putovanje, a ove zime idemo do Los Angelesa na još jedno vjenčanje pa se nadam da ćemo imati vremena spustiti se do Meksika, jer nisam nikad bila ondje. Sljedeće godine idemo u Afriku na nekih mjesec dana i tome se već sad veselim.