'ZVIJEZDE PJEVAJU'

Rajku supruga čuvala leđa, Boris prerano ispao

14.01.2012 u 22:21

Bionic
Reading

U drugom tjednu specijala 'Zvijezde pjevaju' muške zvijezde su držale vodu i šou, što pjesmom na pozornici, to humorom oko nje, dok su cure bile znatno diskretnije, prizivajući zijev. Protivno tome, šou su, iznenađujuće, napustili Boris i Maja

Za početak, Boris Mirković i Maja Blagdan zaswingali su standard 'Lady Is a Tramp', opušteno, veselo i samouvjereno izvevši raspjevani dijalog. Maja je ponovo pokazala svu raskoš svoga glasa, a Boris joj je uspio parirati, što je dovoljan kompliment, te su djelovali puno uvjerljivije nego prošli vikend. Rajku su bili odlični, a ako su bili njemu, bili su i nama, skupivši solidnih 30 bodova, no to im nije bilo dovoljno te su, po našem mišljenju poprilično šokantno i prerano, morali napustiti šou.

Dodajmo da je Rajko Dujmić ove subote bio znatno suvisliji nego na otvaranju sezone, čemu je, sigurni smo, kumovala supruga koja mu je u prvom redu gledališta 'čuvala leđa'.

Marija Borić i poprilično samozatajan Giuliano u drugom su ovosezonskom nastupu odlučili rascijepiti Adele i njezin 'Rolling in the Deep' na dvije ne pretjerano opravdane glasovne dionice. Uz to, ni ovaj se tjedan, nažalost, nisu pronašli u scenskoj kemiji i glazbenoj strasti te su djelovali (na pozornici i oko nje) poprilično dosadno, skupivši, kao u prvom nastupu, 27 bodova.

'Prvo Oasis, ona Paul Anka pa onda pol' Mario, pol' Marija', tako je Duško najavio nastup Marija Petrekovića i Marije Husar i njihove swing verzije Oasisovog 'Wonderwalla'. Britanski rock klasik Mario&Marija odlično su navukli na swing mlinac Paula Anke, u kojemu se sigurni, opušteni i glazbi prepušteni Mario u potpunosti pronašao, dok je Marija efektnim izletima u visine pretočila cijelu priču u super zabavu, zaradivši 31 bod. I nakon pjevanja Mario je pokazao beskrajnu duhovitost, šaljući poljupce Kseniji Erker, parirajući Martini Tomčić, 'šampanjizirajući' Rajku Dujmiću i duhovito ćaskajući s Duškom.

Amy Winehouse i njezin 'Rehab' zapjevali su, nimalo loše, Tamara Loos omotana crvenim pufastim šosićem i Alen Nižetić. U Amynoj kompaktnoj pjesmi Tamara se naslonila na glasovnu grubost pokojne pjevačice, ali ne i na energiju, dok se Alen džentlmenski povukao u pozadinu iz koje je uspješno obogatio pjesmu, zaradivši Rajkov hvalospjev. Sve u svemu, skromnih 25 bodova.

Mila Elegović i Ervin Baučić za drugi su nastup odabrali Mili omiljenu Sinatrinu pjesmu 'All the Way', ispunivši je zvučnom elegancijom i omotavši velom nekih davnih, nostalgičnih dana. Milino koncentrirano i odmjereno pjevanje Ervin je oplemenio svojim moćnim i sigurnim glasom te su nas, iako u popriličnom sukobu bojom i osobinom glasova, sasvim zadovoljili. S nama i Rajka, kojeg je oduševio njihov ekvison, što god to bilo. Ukupnih 29 bodova bilo je dovoljno tek za pripetavanje u kojemu su preživjeli.

Nakon kontemplativnog Sinatre uslijedili su Nikša Kušelj i Ivana Husar koji su napravili opaki šou svojom interpretacijom pjesme 'Venus'. Silnom pjevačkom energijom u stilu Toma Jonesa, uz to glasovno vrlo sigurno i autoritativno, Nikša je u potpunosti zapalio stage. Kseniju i nas je oduševio, Martinu očarao (što je pravi raritet), dok je Rajko ekstatično rekao da je to bilo 'stvarno jako, jako u redu'. Vratimo se strogoj Martini koja je na kraju rekla: 'Ja sam prerano oduševljena. Ljudi, spustite loptu!' S obzirom na hvalospjeve, skupili su skromna 32 boda.

Goran Navojec i Ivana Kindl složili su sasvim svoj, nama odličan aranžman Armstrongovog klasika 'When the Saints Go Marching In', počevši beskrajno zabavnom a capellom a la Goran, da bi se potom prepustili čistom i opako zabavnom swinganju u kojemu su pustili glasove s lanca, zaokruživši večer na najbolji mogući način. Članice žirija su bile oduševljene, a Rajko prezadovoljan, što je pokazao i najveći zbroj bodova, velikih 35.

Nakon svih sedam parova, zaključujemo da su dečki ti koji nose ovu sezonu, što pjesmom na pozornici, to šarmom oko nje, dok su cure znatno diskretnije i, kako bi Martina rekla, dosadnije. Baš stoga žao nam je što je šou prvi morao napustiti upravo 'jedan od dečki'.