SKROMNI GENIJE

Rajko Dujmić: 'Veselim se svakom novom jutru'

07.08.2017 u 13:17

Bionic
Reading

Jedan od naših najplodonosnijih skladatelja, vođa legendarne hrvatske pop grupe Novi fosili danas puni 63. godine. Rajko Dujmić za tportal je otkrio kako će izgledati njegova rođendanska proslava, kakvi su mu planovi i što je sam sebi poželio

Danas je sretan, ali i težak dan je za Rajka. Naime, upravo na današnji dan 1984. godine umro je osnivač Novih fosila, Slobodan Momčilović Moka, osoba koja ga je uveola u glazbu i uvjerila da može pisati pjesme te mu kupila prve klavijature da bi mogao nastupati.

'Prošlo je već dvadesetak godina od njegovog odlaska, ali još uvijek je u mom srcu i mislima' kratko je za tportal ispričao skladatelj i otkrio kako će rođendan proslaviti u intimnom okruženju sa suprugom Snježanom i prijateljima. Tradicionalno će rođendan proslaviti i u svojoj kući u Gorskom Kotaru gdje ubrzo odlaze na ljetni odmor.

Na pitanje što mu je najljepše u godinama u kojima je sada kaže kroz smijeh: 'Veselim se svakom jutru jer sam sretan što sam živ i zdrav i što mogu raditi ono što ljudi vole. Godine mi ne mogu ništa i planiram živjeti do 94. godine'.

Planova za budućnost ima pregršt i sretan je da ga talent nikada nije napustio. 'Imam još dosta toga za napraviti. Osim glazbe za film 'Cijena života' planiram raditi i nešto na temu muzikoterapije', rekao je.

Rajkova životna suputnica, voljena supruga Snježana na Facebooku mu je uputila nježnu čestitku: 'Mom Rajku, životnom suputniku sretan 63.-i rođendan. Moja te ljubav brani'.

  • +4
Rajko Dujmić Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL