OTVORIO SE

Rajko Dujmić u izolaciji: 'Sam sam, ali nisam tužan. Imam mir'

27.03.2020 u 18:17

Bionic
Reading

Cijenjeni skladatelj krajem godine izašao je iz bolnice u koju je prošle jeseni samoinicijativno otišao na liječenje. Iz svog doma uspješni 65-godišnjak sada izlazi samo kad mora, a smršavio je dvadeset kilograma

'Smršavio sam jer mi se ne da kuhati samom za sebe. Tu i tamo naručim nešto iz restorana', ispričao je Rajko Dujmić za 24sata. Rekao je da se jako usukao te da se njegova supruga Snježana i sin Tin borave u kući u Gorskom kotaru. te da nada da će za Uskrs biti svi zajedno.

'Tamo na 1080 metara nadmorske visine nema ni virusa ni buba. Sve je čisto, zdravo. Nadam se da će uspjeti dobiti propusnicu i vratiti se kući za blagdane', rekao je skladatelj. Potres mu je, kaže, polupao sva stakla, a staklene police su popadale no na sreću su mu prozori ostali cijeli u zagrebačkom domu.

Podsjetimo, u srpnju prošle godine u medije je dospio kao obiteljski zlostavljač jer je fizički napao suprugu Snježanu Šimek-Dujmić. Proveo je dva i pol mjeseca u istražnom zatvoru. U izolaciji mu nije dosadno, a u svakodnevnom je kontaktu s prijateljima koji mu nude pomoć. Izbjegava kontakte, a na kontrole u bolnicu odlazi s taksijem.

'Sam sam, ali nisam tužan. Imam mir. Predao sam se onom čemu pripadam, a to je glazba', poručio je skladatelj.

Pravilno pranje ruku