TURNEJa PO JADRANU

Radno ljeto: Miro Ungar održao u Novom Vinodolskom održao koncert za pamćenje

25.07.2021 u 11:04

Bionic
Reading

Već tradicionalno, četvrtu godinu zaredom, u Mitan Marini, Novi Vinodolski, održano je ugodno druženje nautičara i gostiju uz koncert Mire Ungara i Oridano Gypsy Jazz Banda. Najveći šarmer hrvatske glazbene scene kroz svoj repertoar donio je ozračje Pariza, a na pozornici je pozvao i kolegicu, pjevačicu i voditeljicu Sanju Doležal

Svjetski evergreeni u maniri Djanga Reinhardta, začetnika gypsy jazza, oduševili su goste u marini, koji su ih nekoliko puta zvali na bis. Poslije dugogodišnjeg druženja sa zabavnom glazbom i velikih uspjeha na međunarodnom planu (posebno u Rusiji, Njemačkoj i Francuskoj), Miro Ungar - veteran hrvatske estradne scene otisnuo se je i u neke druge žanrove glazbe.

Tako je osmislio tri kabaretska showa za Jazz & Cabaret club Kontesa u Zagrebu, u kojemu je izvodio kabaretske pjesme i songove iz mjuzikla. Nedavno je objavio i live jazz album sa ponajboljim hrvatskim jazz glazbenicima.

Miro Ungar ovog puta svira gypsy jazz standarde, a taj je glazbeni izričaj opus prihvatio prije deset godina, zahvaljujući pokojnom jazz glazbeniku Damiru Kukurozoviću s kojim je održao i koncert u Lisinskom.