NOVI POČETAK

Rade Šerbedžija emotivnim se riječima oprostio od svog stana u Rijeci: 'Razmišljam kako ti dani i vrijeme prolaze'

07.02.2022 u 13:34

Bionic
Reading

Na svom službenom profilu na Facebooku Rade Šerbedžija objavio je video nastao na prozoru riječkog stana koji je odlučio prodati

'Ovo je moje omiljeno mjesto u našem riječkom stanu. Sjediti ovdje pokraj prozora, obično tu nešto pišem. Gledam kroz prozor, gledam u ovo naše austrijsko bečko hrvatsko kazalište, zamišljam razne stvari, promatram život kroz prozor', govori Rade Šerbedžija na snimci koju je objavio na svom profilu na Facebooku.

Video je snimljen u stanu u Rijeci koji je odlučio prodati, a, kako je rekao, gledanje kroz prozor podsjetilo ga je na susret slikara Miće Popovića i Voje Stanića. Kako je otkrio, Popović je htio kupiti sliku svog kolege, no Stanić mu je, umjesto toga, ponudio pogled s njegovog prozora u Herceg Novom, kako bi naslikao naljepšu sliku.

'I tako ja sjedim za ovim prozorom i razmišljam, mislim ovako, jučer je Lenka prodala naš stan, ovaj riječki. Jučer je bio 2.2.2022. važan dan. Jedan u tisuću godinu, kao što je vjerojatno bio 1.1.1011. Razmišljam kako ti dani prolaze i vrijeme, i razmišljam što će se dogoditi 2222. godine, nakon dvjesto godina.

  • +2
Rade Šerbedžija Izvor: Pixsell / Autor: Milan Maricic/PIXSELL

Koja će to imena, iz današnjeg svijeta koja znamo, koja su zvučna, koja su slavna, preživjeti. Koga ćemo se sjećati, koga će se sjećati, i mislim se kako sve tako brzo prolazi kao tren, kao san. Mislim si zašto ljudi onda žele da grade, da otimaju, da imaju, da su agresivni, da mrze, da ratuju, da ubijaju kada sve tako brzo prolazi', zaključio je svoj video Šerbedžija.