Lucija Šerbedžija

Lucija Šerbedžija o odrastanju uz slavnog oca: 'Umorim se dok ga gledam koliko ima energije'

17.12.2021 u 15:06

Bionic
Reading

Nedavno se doznalo da je glumica odlučila zaploviti glazbenim vodama poput tate Rade i brata Danila Šerbedžije. Lucija Šerbedžija predstavila je nedavno svoj novi singl, a trenutno priprema i album. Premda ne volim pričati o privatnom životu, ovaj put je napravila iznimku

Album koji priprema, kaže Lucija Šerbedžija, za nju ima efekt velikog i toplog zagrljaja.

'Zasad mu je radni naslov 'Vrijeme za istine', a potreban mi je nakon svih grozota koje se događaju i dogodile su se - pandemija, potresi... Tu je i stresna svakodnevica koju živimo pa ovo želim darovati ljudima. Nije to samo zagrljaj, nego i toplina, nježnost, ljubav. Tako je nastala i pjesma ‘Vodi me’. Znate ono kad dođete na dobru masažu, čujete lijepu glazbu i imate osjećaj da ste na nekom iscjeljujućem koncertu?! Srce vam se proširi. Imam osjećaj da smo svi nekako stisnuti zbog svega lošeg', ispričala je za Story.

Osim oca i brata i njezine dvije bake, Anka i Stana, pjevale su cijeli život. 'Baka Stana je i otišla s pjesmom, dok je baka Anka po kući stalno pjevušila. Čak i nesvjesno. I ja od jutra do mraka pjevam. To znaju i moji susjedi i ekipa iz ZKM-a. Čim čuju pjesmu, znaju da sam došla', otkrila je Lucija kao i to da imam neočekivanja od same sebe, vrstu nekritičnosti i necenzure kao ponekad i u glumačkom poslu. 'Imam povjerenja u svoj sluh. Moja je mama imala apsolutni, ja nemam takav, ali prilično je dobar. Osjećam da je pjevanje čisti kanal i najbrži spoj s izvorom, nečim lijepim. Anđeoska stvar', smetra.

  • +7
Lucija Šerbedžija Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Premda izbjegava stalna pitanja o ocu, ipak je ponešto rekla. 'Davno sam prerasla nesigurnost 'Radine male', no sjećam se da je u jednim dnevnim novinama osvanuo naslov ‘Minus mi je prezime Šerbedžija’. Skoro sam se onesvijestila. A to je izvučeno iz konteksta. Sad više nema veze. Uglavnom, imati karijeru poput oca često zna nositi vrstu egocentrizma. To kod tate nikad nisam osjetila jer je tako odgojen, na zdravim ličkim temeljima. Nikad se nije osjetilo da je on nešto posebniji od mame. Vjerojatno zato ni moj brat ni ja ni sestre nemamo nikakav kompleks ni pretjerana očekivanja da ga se dosegne. Odgajani smo kao individue', iskrena je Lucija.

Za svog tatu kaže da je najbolji na svijetu, mudar i predivan čovjek. 'Katkad je kao dijete pa u sekundi postane mudrac. Pun je ljubavi, nikad mu ništa nije teško. Jutros je otišao na tržnicu, kupio šnicl, ribice, piletinu, posjetio je i Danila, posvetio se unucima. Umorim se dok ga gledam koliko ima energije', priznaje glumica. Pričala je i o vezi s profesionalnim trenerom Tomislavom Dolušićem.

'Obožavamo iste stvari. Oboje smo zaljubljeni u prirodu. Osmislio je fenomenalni sustav vježbanja Born 2 Flow i Hard Body u kojem se radi s težinom tijela, a to mi odgovora. Jako je važno i disanje, bio je na raznim seminarima, od Wima Hofa nadalje. U sve me uputio', pohvalila se.