zahlađeni odnosi

Putevi im se nisu susreli: Princ Harry i princ William na krunidbi nisu razgovarali

08.05.2023 u 14:14

Bionic
Reading

Zbog onoga što je napisao u svojim memoarima te izrečenoga u intervjuu kod Oprah, princ William izrazito je ljut na mlađeg brata. Nekoć vrlo bliski, danas ni ne razgovaraju. Na očevoj krunidbi nisu se susreli, a kamoli razgovarali

Osim svečane krunidbe, još jedan detalj iz britanske kraljevske obitelji probudio je velik interes javnosti. Zbog narušenih obiteljskih odnosa, princ Harry sjedio je dalje od svog brata Williama koji je krunidbu gledao iz prvog reda zajedno sa svojom suprugom i djecom. Zahlađeni obiteljski odnosi pokazali su se još hladnijima no što su svi očekivali jer braća na ovako velikom obiteljskom događaju nisu razgovarala.

Princ William i princ Harry na krunidbi nisu sjedili zajedno, a čini se da nijedan brat nije imao potrebu prići onom drugom.

I unatoč tome što se nije razgovarao sa svojim starijim bratom na povijesnom događaju vrlo bitnom u njegovoj obitelji, princ Harry je bio je nasmijan od uha do uha, praveći privid da mu situacija nije neugodna. Ušetao je u Westminstersku opatiju sa sestričnama Beatrice i Eugenie te sjedio s njima u trećem redu.

Za tu je svečanu prigodu odjenuo Diorovo odijelo, a stavio je i svoju medalju za službu u Afganistanu, kao i zlatne jubilarne, dijamantne jubilarne i platinaste jubilarne medalje.

Princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

U London je stigao kako bi pružio podršku svome ocu te tako prihvatio očevu ruku pomirenja, no Meghan Markle ipak je odlučila ostati u Kaliforniji s djecom. Na isti dan kad se odvijala krunidba, i maleni princ Archie imao je rođendan pa je princ Harry odmah nakon svečane ceremonije krenuo prema zračnoj luci.

Harryju nije bilo dopušteno pojavljivanje na balkonu s rođacima jer to smiju činiti samo zaposleni članovi kraljevske obitelji, a nije bio dio povorke.

  • +21
Kralj Charles na krunidbi Izvor: Profimedia / Autor: Yui Mok / PA Images / Profimedia