glamurozni događaj

Prvo elitno vjenčanje od početka pandemije: Španjolski grof i predivna Belen Corsini organizirali su vjenčanje kao iz bajke

25.05.2021 u 10:10

Bionic
Reading

Carlos Fitz-James Stuart y Solís, grof od Osorna i unuk najbogatije žene u Španjolskoj, ovoga vikenda izrekao je sudbonosno 'da' i uplovio je u bračnu luku sa zaručnicom Belen Corsini. Raskošno vjenčanje, održano u palači Liria u Madridu, prvo je europsko vjenčanje pripadnika visokog društva u posljednjih 18 mjeseci, odnosno od početka pandemije. Ovim glamuroznim vjenčanjem, koje je privukao poveći broj članova španjolskog visokog društva, povezale su se dvije najbogatije španjolske obitelji, Alba i Corsini

Belén praunuka je Carlosa Corsinija Senesplede, inženjera i osnivača tvrtke za izgradnju i javne radove Corsa, koja je 2004. prodana za 325 milijuna eura. Grof od Osorna je pak najmlađi sin 19. vojvode od Albe, koji je naslijedio oko 2,2 milijarde funti nakon smrti pokojne vojvotkinje od Albe, u studenom 2014.

Pripadnici španjolskog visokog društva, slavne osobe i drugi uglednici odazvali su se u velikom broju te nazočili bajkovitom vjenčanju Carlosa i Belen koje je javno najavljeno u rujnu prošle godine. Ovaj društveni događaj najveće je vjenčanje pripadnika visokog društva u posljednjih 18 mjeseci, nakon što su zbog pandemije mnogi aristokrati diljem Europe bili prisiljeni svoje planove i raskošna vjenčanja staviti na čekanje.

Novopečeni bračni par vjenčao se nakon tri godine veze, a djelomično popuštanje epidemioloških mjera u Španjolskoj značilo je da na ovom glamuroznom vjenčanju moglo je prisustvovati 300 gostiju, a za jednim stolom smjelo je biti maksimalno osam osoba. Na glamurozno vjenčanje stigli su brojni pripadnici španjolske elite, uključujući grofovog starijeg brata Fernanda Fitz-Jamesa Stuarta i njegovu suprugu Sofiju Palazuelo, koji su se vjenčali 2018. godine.

Kad se vojvoda od Huéscara oženio gospođom Palazuelo na istom imanju 2018. godine, bilo je nazočno 750 gostiju, uključujući i španjolsku kraljicu Sofiju.

Vjenčanje Belen i Carlosa bilo je i prvo obiteljsko vjenčanje od 2018. godine, nakon vjenčanja Fernanda i Sofije prije tri godine.

  • +11
Vjenčanje Carlosa Fitz-Jamesa Stuarta y Solisa i Belen Corsini Izvor: Profimedia / Autor: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Stotine ljudi okupilo se i na ulicama Madrida te su promatrali i fotografirali pristigle uzvanike, uključujući vojvodinu nećakinju Briandu Fitz-James Stuart. Belenina obitelj također je bila prisutna, a Alejandra Corsini i Alejandro Munoz slavili u španjolskoj prijestolnici slavili su povezivanje dvije moćne obitelji.

Nakon ceremonije vjenčanja novopečeni supružnici nazdravili su uz aperitiv te uživali u ručku na obiteljskom imanju, uz jelo bilo je posluženo i pivo iz obiteljske pivovare La Casa de Alba. Carlos i Belen prvi ples su izveli uz valcer, a nakon njega na plesnom podiju su im se pridružili i ostali gosti te su se zabavljali do ranih jutarnjih sati.