VELIKO FINALE

Prvi hrvatski Masterchef je Šime!

18.06.2011 u 10:54

Bionic
Reading

24-godišnji apsolvent povijesti i geografije Šime Sušić u velikom je finalu svojim kuharskim umijećem pobijedio Srđanu Jevtić spremivši svojih pet sljedova jela kreativnije i ukusnije od Srđane, te osvojivši 200.000 kuna, titulu prvog hrvatskog Masterchefa, vlastitu kuharicu i još par sitnica. Zanimljivo je da je u anketi provedenoj među 20 kandidata za Masterchefa, većina navijala upravo za Šimu

Nakon predstavljanja finalista sjajnog i odlično režiranog i realiziranog prvog izdanja talent showa 'Hrvatski Masterchef', te Šiminog priznanja da je zapravo on pravi amater među kandidatima, da mu je svega 24 godine te da se nije čak nije sam prijavio za ovaj show, već ga je prijavila prijateljica, vidjeli smo što misli i dio od 20 kandidata koji su sudjelovali proteklih nekoliko tjedana u showu i koji su finale pratili s galerije.

Šime i Srđana imali su četiri sata vremena za pripremu pet sljedova po vlastitom izboru i to tako da prvi iznesu pred žiri nakon dva i pol sata, a sve ostale nakon svakih 30 minuta. S obzirom na to da je ipak finale, Srđana i Šime su mogli smočnicu koristiti kada god i koliko god su htjeli. Šime je izabrao riblji meni, na kojem su se temeljila sva četiri slijeda, dok je Srđana kombinirala ribu i meso uz niz kreativnih dodataka u vidu raznih umaka. Radovan Marčić je nakon probanih jela Šimi obećao spomenik, a Srđani portret. Uz sitne zamjerke i nijanse u razlikama kvalitete, žiri je uglavnom imao hvalospjeva za finaliste. Oboje su desert završili prije roka, nakon čega se čekala konačna ocjena žirija čiji je zadatak bio ocijeniti svih pet sljedova te nakon zbroja bodova proglasiti pobjednika.

I onda je žiri ocijenio svih pet sljedova, odnosno svako pojedinačno jelo, nakon što se zahvalio na kuhanju, na ostavljanju srca na tanjuru, kao što je rekao Tom.  Konačni zbroj bodova pokazao je da je Šime pobijedio Srđanu sa svega dva boda više. Finalna emisija je završila uz ispijanje šampanjca i nevjerojatno zadovoljstvo doživljenim iskustvom. Kako od strane natjecatelja, tako zasigurno i od velike većine televizijskih gledatelja.