OBOŽAVANA TV LICA

Prošlo je 25 godina: Evo zašto je 'I to mi je neki život' bila jedna od najboljih tinejdžerskih serija

31.08.2019 u 08:22

Bionic
Reading

Ova američka dramska serija obilježila je odrastanje generacija u devedesetim godinama prošlog stoljeća i mnogi je nisu zaboravili. 'I to mi je neki život' (My So-Called Life) imala je samo 19 epizoda, a zvijezde serije Claire Danes i Jared Leto ostvarili su zavidne karijere. Podsjetili smo se zašto je bila rado gledana i zašto je smatraju jednom od najboljih tinejdžerskih serija

Prva epizoda serije 'I to mi je neki život' emitirana je prije nekoliko dana, točnije 25. kolovoza 1994. Domaća publika mogla ju je pratiti sredinom 1996. godine, kad je prikazivana na HTV-u.

Nakon jedne sezone serija nije dobila svoj nastavak, a mnogi ondašnji obožavatelji/ice ostali su uskraćeni za odgovor na pitanje s kime je na kraju završila neurotična, sramežljiva i nesigurna Angela? Je li ju Jordan Catalano (Jared Leto), problematični kul dečko, uspio pridobiti nazad ili je shvatila da je Brian Krakow (Devon Gummersall), dobrodušni štreber iz susjedstva, taj kojemu treba dati priliku?

Kreatorica serije Winnie Holzman prije nekoliko godina ispričala je da nisu snimili drugu sezonu zbog loše statističke gledanosti. Holzman ga nije htjela nastaviti ni zato što je Claire Danes željela završiti školovanje pa joj nije htjela oduzeti adolescentska iskustva koja je mogla proživjeti. No u intervjuima nikad nije htjela raspravljati o tome što se moglo dogoditi u drugoj sezoni.

Izvor: Društvene mreže

'I to mi je neki život' pokrenula je cijeli trend serijala za mlade (uslijedili su uspješni 'Dawsons Creek', 'Felicity'…), a smatra se prvom američkom televizijskom serijom koja je prikazala stvaran život tinejdžera, bez 'holivudskog uljepšavanja', jer je progovorila o temama koje nisu bile obrađivane u sličnim proizvodima devedesetih. Na autentičan i iskren način pokazala je zlostavljanje djece, maloljetničku ovisnost o drogama i alkoholu, istospolne veze, beskućništvo, samohrano roditeljstvo, homofobiju te je tinejdžerske godine opisala kao zbunjujuće i teške.

U središtu pozornosti nalazila se 15-godišnja Angela Chase, učenica drugog razreda srednje škole Liberty u Pittsburgu, u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji, koja pokušava otkriti tko je, što želi od života i kako ostvariti svoje snove. Claire Danes je za tu ulogu osvojila Zlatni globus, a 1996. utjelovila je Juliet u romantičnoj drami 'Romeo & Juliet', u kojoj joj je kolega bio oskarovac Leonardo DiCaprio. Nakon toga je skoro svake godine snimala filmove, a od 2008. do 2011. napravila je stanku. Vratila se glumi 2011., kada je dobila glavnu ulogu bipolarne agentice CIA-e u hit seriji 'Domovina'. Glumica je u braku s četiri godine starijim kolegom Hughom Dancyjem, s kojim ima dvojicu sinova, a aktivno se bavi pitanjem ženskih prava, osobito u slabije razvijenim zemljama.

Angela (Claire Danes) bila je zaljubljena u Jordana Catalana, kojeg je glumio Jared Leto, a za Jordanovim plavim očima uzdisale su i sve tinejdžerice koje su gledale seriju. Nakon završetka snimanja pojavljivao se u brojnim zanimljivim filmovima. Paralelno s time bavio se glazbom. Kao frontmen benda 30 Seconds To Mars ostvario je značajna glazbena ostvarenja. Leto je 2014. godine osvojio Oscara za najbolju sporednu ulogu u filmu 'Dobri dileri iz Dallasa', u kojemu je utjelovio lik transseksualca zaraženog HIV-om. Kritika i publika izuzetno su pohvalile i njegovo tumačenje Jokera u filmu 'Suicide Squad' iz 2016. godine. U posljednje vrijeme smirio se uz 22 godine mlađu odabranicu, rusku manekenku Valery Kaufman. Povezivalo ga se s Cameron Diaz, Lindsay Lohan, Ashley Olsen, Scarlett Johansson, Britney Spears i mnogim drugim slavnim ženama. Ove godine bio je na glazbenom Mars festivalu u Hrvatskoj.