tužna obljetnica

Prošlo je 13 godina od odlaska Dine Dvornika, a prijatelji ga se s tugom prisjećaju: 'Otišao je naglo kao što je i živio, kao zvijezda repatica zasjao na nebu i izgorio'

07.09.2021 u 14:15

Bionic
Reading

Na današnji dan, prije 13 godina preminuo je neprežaljeni kralj funka i glazbeni kreativac iza kojeg su ostale svevremenske skladbe koje su 'udarile' trajan pečat glazbene genijalnosti nenadmašnog 'enfant terriblea'. Sjećanje na Dina Dvornika ne blijedi ni kod publike kao ni kod onih koji su imali priliku s njim surađivati i prijateljevati

'Dina ću uvijek pamtiti kao vrhunskog glazbenika i nevjerojatan talent koji je obogatio našu scenu i naše živote. Bilo je nevjerojatno gledati ga kako radi. Ja bih šutjela i samo promatrala i osluškivala, nisam mu se petljala. On je sve čuo u glavi i ne bi se smirio dok ne bi postigao taj zvuk. Uvijek je čuo i aranžman, a ne samo pjesmu. Znao je točno koje instrumente hoće u pjesmi i što trebaju odsvirati', rekla nam je Alka Vuica.

Kantautorica dodaje kako je bio divan prijatelj i dobar čovjek, premda je bio nepredvidiv i pozitivno lud. 'S njim je trebalo znati komunicirati jer je bio brutalno iskren i svakome bi rekao što misli, a malo ljudi to može podnijeti. Žao mi je što nismo više radili zajedno. Imao je ideju da mi napravi gipsy album i stalno mi je govorio da će to biti mrak, da uzmem studio, a da će on dovesti muzičare i napraviti mi album. Nismo stigli. Žao mi je. Otišao je naglo kao što je i živio, kao zvijezda Repatica, zasjao na nebu i izgorio, ali je ostavio svoj zvjezdani trag svima nama', poručila je.

Nedavno je, na rođendan kralja funka 20. kolovoza objavljena nova - stara pjesma 'Na Karibe' duet Alke i Dina koja je čekala u ladici dugi niz godina.

Izvor: Društvene mreže

'Dino je bio izvrstan vokal iznad svega. Čovjek rođen za scenu. Njegov groove nitko nema i to je ono što ga je izdvajalo od svih drugih. On je našao svoju notu i nametnuo je svima. Bio je dobar čovjek, veliki emotivac i lik koji je bio po svemu ispred svog vremena. Žao mi je što se nije znao sačuvati i što je zaista prerano otišao. Ostavio nam je puno divne glazbe i putokaz kako biti svoj u umjetnosti', kazala je Nina Badrić.

Izvor: Društvene mreže

Podsjetimo, pjevačka diva je više puta govorila o početku svoje estradne karijere i o tome kako joj je Dino Dvornik najviše pomogao. U to vrijeme radila u zagrebačkom butiku, a Dvornik je došao kupiti haljinu svojoj supruzi Danijeli. Nakon što ju je zamolio da ugasi radio i zapjeva, idući dan je došao po nju s čajem i pecivom i odveo je Croatiu Records.

  • +5
Dino Dvornik Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Coric/PIXSELL

'Dina ću pamtiti prvenstveno po tome što mi je bio najveća glazbena škola, suradnja s njim me unaprijedila i formirala. Kad se sjetim sebe i demosa koje sam mu nudio u početku suradnje, općenito koliko je to bilo na niskom nivou, sad kužim koliko je u stvari bio cool jer me iz nekog razloga nije otfikario na prvu, što bi hja sad sigurno da mi netko donese tako loše demo snimke. Pamtit ću ga i po hrpu smiješnih i manje smiješnih doživljaja kojih se često sjetim. Teško je to zaboraviti', objasnio nam je Srđan Sekulović Skansi. Ako ga je netko dobro poznavao u glazbenom smjeru, onda je to sigurno cijenjeni glazbeni producent jer je surađivao s Dinom do kraja.

Njihova zadnja suradnja je bila vezana za dorađivanje finalnih detalja na pjesmi 'Hipnotiziran'. 'Sjećam se dobro koliko je bio u stresu općenito oko novog singla sve dok nismo miksali 'Hipnotiziran'. Doslovno dan prije smrti smo se čuli i komentirali finalni miks i tad sam ga nakon dugo vremena čuo smirenog i potpuno samouvjerenog da će singl biti odlično prihvaćen', kaže Skansi koji je zaslužan za to da je nedavno objavljen duet Alke i Dina.