GODIŠNJICA ODLASKA

Prošle su tužne 22 godine: Anja Šovagović Despot raznježila je mnoga srca emotivnom porukom za oca Fabijana

02.01.2023 u 09:17

Bionic
Reading

Jedan od najvećih glumaca s ovih prostora Fabijan Šovagović preminuo je 1. siječnja 2001., a publika će ga zauvijek pamtiti po izvanserijskom talentu i upečatljivim ulogama. Njegova kći tužnu obljetnicu obilježila je na društvenim mrežama

Početak nove godine tužan je podsjetnik na odlazak jedne od najvećih legendi hrvatskog glumišta - Fabijana Šovagovića. I ovog puta voljenog oca i umjetničkog uzora emotivnom porukom prisjetila se njegova kći Anja Šovagović Despot.

Video s njegovim brojnim fotografijama 'podloženim' pjesmom 'Oj, sokole', koju je otpjevala na svom albumu objavljenom 2011. godine, podijelila je glumica kao emotivan podsjetnik na koji će malo tko ostati ravnodušan. 'Oj sokole, tico siva, da su meni tvoja krila', izdvojila je stih pjesme kao opis videa. Glumica je pratiteljima pokazala i fotografiju s posljednjeg počivališta svog tate.

Podsjetimo, Fabijan Šovagović je tijekom života odigrao oko 250 filmskih i kazališnih uloga. Posljednju veću filmsku ulogu imao je 1994. u filmu Branka Schmidta 'Vukovar se vraća kući', a godinu kasnije oprostio se i od kazališta. Sa suprugom Majom Blaškov-Šovagović legendarni glumac dobio je i sina Filipa, a on je, poput Anje, krenuo očevim glumačkim stopama te se ostvario i kao redatelj i producent.

  • +5
Anja Šovagović Despot Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic / CROPIX