'POD SRETNOM ZVIJEZDOM'

Produkcijski ušminkana nova sapunica

14.03.2011 u 20:16

Bionic
Reading

Produkcijski ušminkana telenovela Nove TV 'Pod sretnom zvijezdom' započela je sporim kuhanjem zapleta

U ponedjeljak u 18 sati na Novoj TV započelo je emitiranje nove hrvatske telenovele 'Pod sretnom zvijezdom'. Prva epizoda bučno najavljivane i žarko iščekivane serije usporenim je ritmom zakotrljala priču o gledateljima sapunica dalekom i utopističkom svijetu sveučilišnih profesora, osoba s karijerom (i to uspješnom) i supruga koje su dobro promislile u odabiru zlatnog prstena, a kojima je najveća briga kašnjenje frizeru ('Imam problem s frizerom. Zakasnim minutu i otkanta me. Danas svijetom vladaju frizeri.').

Svijet intelektualne i ine zagrebačke kreme polako se rasprostire pred nama te upoznajemo četiri prijateljice, njihove muževe, suzdržane osmijehe i želje za bolje sutra. Paralelno sa željama, koje pozivaju preokret iz ugodne, ali ne i zadovoljavajuće učmalosti u nepredvidive sutrašnjice, priprema se teren kako bi se one i ostvarile. Sve u prvoj epizodi ide upravo u tom smjeru, od želja i nezadovoljstava do tajnovitih likova i prošlosti. I sve bi bilo dobro da ta dramatičnost koja se kuha na površini, kipi i ispod nje, odnosno da se osjeti u dinamici razvoja radnje.

Nova sapunica nastavlja tamo gdje su njene prethodnice 'Sve će biti dobro' i 'Dolina sunca' stale, no za pretpostaviti je da se u međuvremenu ukus publike donekle promijenio otkako je kroz televizore vjernih gledateljica telenovela, sapunica i ostalih serijala, projurio turski sapuničarski tsunami, uzdrmavši im svjetove i poglede i povisivši očekivanja.

Režiju produkcijski odlično ušminkane serije potpisuje iskusni Branko Ivanda uz pojačanje Daniela Kušana, Mladena Dizdara i Tanje Golić. Glavne uloge tumače Sandra Lončarić Tankosić, Linda Begonja, Mirna Medaković i Mila Elegović koja jednog od glavnih likova, Elizabetu, glumi usporeno i pretjerano kontrolirano, čime pokušava dočarati zrelost.

Promatrano iz kuta prve epizode, 'Pod sretnom zvijezdom' povratak je hrvatskim sapuničarskim korijenima, a je li to utopija kakvu traže naše drage sapuničarke u bijegu od stvarnosti, vidjet ćemo.