prihod ide za stipendiranje filmaša

Prodaju se rekviziti i kostimi iz 'Krune', među njima je i replika Dianine 'osvetničke haljine'

22.11.2023 u 11:18

Bionic
Reading

Dok se dramska serija 'Kruna' bliži kraju s posljednjom sezonom koja kulminira smrću princeze Diane, izvršni producenti najavljuju prodaju raznih rekvizita i kostima iz Netflixove sage o britanskoj kraljevskoj obitelji

Londonska aukcijska kuća Bonhams u veljači će na dražbi ponuditi oko 450 predmeta korištenih u šest sezona dramske serije, a prethodno će ih izložiti na turneji koja uključuje New York, Los Angeles, Pariz i London.

Među predmetima su zlatna kočija, dijelovi namještaja i odjeća izrađena po mjeri u skladu sa stvarnim predmetima s fotografija povijesnih događaja. Na aukciji će se naći i replika takozvane Dianine 'osvetničke haljine'.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

 

Nakon rastave od princa Charlesa III. princeza Diana jednom je odjenula malu crnu haljinu nakon što je njegova nevjera postala javna. 'Kultni kostimi, rekviziti i dijelovi sa seta 'Krune' detaljno su istraženi i rekreirani s impresivnim osjećajem za detalje, a napravili su ih vrhunski stručnjaci i majstori', rekao je direktor prodaje Bonhamsa Charlie Thomas.

STIŽE 5. SEZONA!

[FOTO] Možete li reći koja je koja? Mnogi uopće neće primijetiti razliku između prave Diane i glumice u seriji 'Kruna'

Pogledaj galeriju

Očekuje se da će kostim kreiran za scenu krunidbe, koji je u seriji nosila glumica Claire Foy (u prvim epizodama mlada kraljica Elizabeta II.) postići između 30.000 i 50.000 funta. Na dražbi će se, među ostalim naći i kupaći kostim s uzorkom leoparda koji je u seriji nosila glumica Elizabeth Debicki te sivi 'Harvard' džemper.

U prodaju ide i replika ulaznih vrata londonskog Downing Streeta, replika zaručničkog prstena princeze Diane i stari Jaguar. Sav prihod od aukcije namijenjen je potpori programa za stipendiranje filmaša.