UMALO KATASTROFA

Procurila snimka suludog slijetanja Harrisona Forda

22.02.2017 u 10:46

Bionic
Reading

Iako već ima 74. godine i mnoštvo avionskih nesreća iza sebe, to ne spriječava najpoznatijeg Indianu Jonesa da i dalje leti. Prije tjedan dana Harrison Ford umalo je izazvao tešku zrakoplovnu nesreću sa svojim privatnim avionom, a sada su se pojavile i snimke na kojima se vidi kako je glumac preletio na manje od 20 metara iznad zrakoplova American Airlines 737 koji se spremao poletiti sa 100 putnika i šest članova posade. Većina se nada kako će mu, nakon istrage, Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo, oduzeti dozvolu za letenje

Tjedan je dana prošlo otkako se u medijima pojavila vijest kako je slavni holivudski glumac Harrison Ford umalo izazvao tešku zrakoplovnu nesreću. U prvim informacijama nije bilo previše podataka, no sada se pojavio video nadzornih kamera s aerodroma John Wayne, gdje se cijela drama i odvila. Na snimci se vidi kako 74-godišnji glumac upravlja svojim malim avionom i pokušava sletiti na aerodrom, i prelijeće na manje od 20 metara iznad aviona American Airlines 737, u kojem je bilo 100 putnika i šest članova posade, koji je već polagano krenuo po pisti za uzlijetanje.

Snimka slijetanja Harrisona Forda

Umjesto na pistu, Ford je sletio sa strane, a sada su se pojavile i informacije kako je Ford upitao zračnu kontrolu je li zrakoplov zaista trebao biti ispod njega kod slijetanja. Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo izjavila je kako su kontrolori leta dali striktne upute Fordu da sleti na pistu, jer sve ostalo je ugrožavanje sigurnosti. Let American Airlinesa za Dallas, na kraju ipak nije odgođen, te su putnici poletjeli prema odredišnoj destinaciji svega nekoliko minuta nakon incidenta.

Snimka slijetanja iz drugog kuta Autor: Youtube

Zbog svega što se dogodilo, Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo pokrenula je istragu, koja bi mogla rezultirati time da Harrison Ford ostane bez svoje dozvole za letenje. Neki smatraju kako bi to i trebalo učiniti, budući da je glumac, kroz dosadašnje godine letenja, izazvao već nekoliko avionskih nesreća. Posljednja je bila 2015. godine na golf teren u Santa Monici, zbog kvara na motoru. Iz te nesreće je izašao s ozljedama glave i slomljenom rukom. Ljubav prema letenju dogodila mu se kasno, tek s 52. godine je krenuo na satove, a od tada je njegova zaluđenost narasla do te mjere da je krenuo 'sakupljati' poput salveta, stare avione, koje čuva na aerodromu u Santa Monici.