jennifer, rory i phoebe

Privatnost kriju od javnosti baš kao i roditelji: Tko su i čime se bave djeca Billa i Melinde Gates?

05.05.2021 u 09:02

Bionic
Reading

Milijarder i suosnivač tvrtke Microsoft Bill Gates i njegova supruga Melinda nedavno su na Twitteru objavili kako se razvode nakon 27 godina braka, a par ima troje odrasle djece u dobi od 17 do 23 godine koji, baš kao i roditelji, privatne živote drže daleko od očiju javnosti

Bill i Melinda Gates upoznali su se 1987. godina kada se ona priključila njegovoj tvrtki Microsoft, a par se vjenčao 1994. godine te su punih 27 godina proveli u braku. Bill i Melinda svoju privatnost uvijek su ljubomorno čuvali, a da imaju problema u braku javnost nije znala sve dok Bill Gates tu vijest nije objavio na svom profilu na Twitteru te njome mnoge šokirao.

Uvijek skladan i ravnopravan par, kako na poslu, tako i u privatno životu oduvijek je bio naklonjen pomnom planiranju. Matematika im je igrala važnu ulogu u svim segmentima života te ništa nisu prepuštali slučaju.

Na prvo dijete su se odlučili nakon što je Melinda već deset godina radila u Microsofru, a svako dijete je rođeno s tri godine razlike. Melinda se nakon rođenja prvog djeteta odlučila posvetiti obitelji te se ne vraćati na posao, a ta odluka je šokirala Billa.

  • +5
Bill i Melinda Gates Izvor: Profimedia / Autor: SCOTT OLSON / AFP / Profimedia

Jennifer Gates

Nakon gotovo tri desetljeća zajedničkog života par ima troje djece. Njihova prva kćer, Jennifer, rođena je 26. travnja 1996. godine i diplomirala je na Sveučilištu Stanford s diplomom iz ljudske biologije. Prema njezinom Instagram profilu trenutno pohađa medicinski fakultet u New Yorku.

23-godišnja Jennifer nagrađivana je jahačica te je sudjelovala na natjecanjima diljem svijeta. Njezin dečko, također profesionalni jahač konja, egipćanin Nayel Nassar zaprosio ju je u siječnju ove godine, a taj događaj par i njihove obitelji podijelili su na društvenim mrežama. Jennifer je poprilično strastvena u namjeri da svijet učini boljim mjestom. Navodno je jednom rekla: 'Rođena sam u privilegiranim uvjetima i smatram da tu priliku treba iskoristiti za učenje i pronalazak stvari koje mi omogućuju da svijet učinim barem malo boljim mjestom,' piše Express.

Rory Gates

Rory je jedini sin Billa i Melinde Gates. 20-godišnji Rory završio je srednju školu 2018. godine i upisao se na Sveučilište u Chicagu te navodno studira pravo. Unatoč vrlo popularnom obiteljskom imenu, Rory održava relativno privatan život. Povodom njegovog 18. rođendana, Melinda mu je napisala prekrasnu rođendansku poruku u kojoj je pohvalila ljubav svog sina prema zagonetkama i njegovu podršku feminizmu. Tada je napisala: 'Rory je suosjećajan i znatiželjan. Inteligentan je i načitan te duboko informiran o širokom spektru pitanja koja ga zanimaju. Sjajan je sin i sjajan brat. Naslijedio je opsesivnu ljubav svojih roditelja prema zagonetkama. Ali ono zbog čega sam najponosnija jest to što je Rory feminist.'

Phoebe Gates

Treće dijete Melinde i Billa Gatesa je Phoebe koja ima 17 godina. Poput svog brata Roryja, živi poprilično povučeno od očiju javnosti. Najmlađa članica obitelji Gates je u svojoj privatnoj biografiji na Instagramu navela da pohađa školu Lakeside. Istu tu školu pohađali su njezin brat Rory i sestra Jennifer, ali i otac Bill, a diplomu bi trebala steći ove godine. Gatesova najmlađa kći završila je Školu američkog baleta i školu Juilliard.

U jednoj staroj, vrlo emotivnoj objavi na svom Instagramu Bill Gates je otkrio Phoebinu ljubav prema čitanju knjiga. Tada je napisao: ' Moja kći Phoebe i ja volimo čitati sve vrste knjiga i veliki smo obožavatelji @johngreenwritesbook. Oboje smo s guštom pročitali njihov roman ' Turtles All the Way Down' koji priča priču mladoj ženi koji pronalazi nestalog milijardera. Evo što je Phoebe imala za reći o knjizi: 'Godinama sam odani fan Johna Greena - proždirući njegove romane u kafićima, za vrijeme putovanja i sklupčana kod kuće na kauču. Ta slikovitost u njegovim romanima navede me da se skroz uživim u priču njegovih romana, no roman 'Turtles All the Way Down' posebno me se dojmio.

Mnoge je iznenadilo kada su saznali da troje djece neće naslijediti ogromno bogatstvo svojih roditelja, već samo manji dio. Nagađa se kako će svako dijete od roditelja naslijediti 10 milijuna dolara. Premda se to ne čini malo, to je poprilično skroman iznos u odnosu na 130 milijardi dolara, na koliko se procjenjuje Gatesovo bogatstvo. Bill i Melinda Gates odlučili su veći dio novca donirati u dobrotvorne svrhe, a razlog tome su otkrili svojedobno na konferenciji TED gdje je Bill rekao: 'Želimo postići ravnotežu u kojoj imaju slobodu učiniti bilo što, ali ne i tako puno novca koji će im omogućiti da ne rade ništa.'

Obitelj Gates ima neto vrijednost veću od 100 milijardi dolara, a kada je riječ o njihovom razvodu, on bi mogao biti rekordan po veličini nagodbe. Najveća nagodba za razvod trenutno pripada osnivaču Amazona, Jeff Bezosu, najbogatijem čovjeku na svijetu, koji je finalizirao razvod od MacKenzie Scott za otprilike 36 milijardi dolara.