TUŽI MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA

Princ Harry započeo je svoju sudsku bitku i neizravno zadao udarac kraljici Elizabeti II.

18.02.2022 u 14:34

Bionic
Reading

Odvjetnici princa Harryja predali su tužbu na Visoki sud protiv britanskog Ministarstva unutarnjih poslova navodeći u istoj kako mu nisu dopustili da plati policijsku zaštitu dok je u Velikoj Britaniji

Budući da vojvoda od Sussexa odjednom želi svim silama dovesti svoju djecu, sina Archieja i kćer Lilibet, u Veliku Britaniju, kako bi upoznali i tu stranu svoje obitelji, odlučio je tužiti tamošnje Ministarstvo unutarnjih poslova jer mu ne dopuštaju da plati policijsku zaštitu.

U tužbi, koja je predana, princ Harry tvrdi da njegova djeca 'ne mogu doći u njegov dom' jer je tamo preopasno. Inače, princ Harry i Meghan Markle ostali su bez policijske zaštite, koju su financirali porezni obveznici, nakon što su odlučili odstupiti sa svojih pozicija u kraljevskoj obitelji početkom 2002. godine.

  • +9
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Princ sada tvrdi da njegov tim, koji je angažirao za privatnu zaštitu u Americi, nema te nadležnosti u inozemstvu, kao ni pristup britanskoj obavještajnoj službi, koja je itekako potrebna kako bi njegova obitelj bila sigurna. Stoga je on još u rujnu zatražio reviziju odluke Ministarstva unutarnjih poslova, a nakon što je to odbijeno, zadovoljštinu je odlučio potražiti na Visokom sudu u Londonu.

Rekao je kako nema namjeru tražiti porezne obveznike da plate njegovu sigurnost, već da će istu platiti iz svog džepa, a sve dok mu to ne bude dopušteno, on s obitelji ne može doći u Veliku Britaniju.