POTVRDila PALAČa

Princ Harry stiže na krunidbu oca, no bez djece i Meghan Markle

12.04.2023 u 17:02

Bionic
Reading

Povijesna krunidba na britanskom dvoru održat će se u prisustvu princa Harryja, no ne i njegove supruge, za javnost je ove srijede potvrdila Buckinghamska palača

U priopćenju za javnost, Buckinghamska palača potvrdila je dramatičnu vijest rekavši da ‘sa zadovoljstvom potvrđuje’ dolazak vojvode od Sussexa u Westminstersku opatiju.

Dana 6. svibnja, princ Harry prisustvovat će povijesnoj krunidbi svog oca, kralja Charlesa u Londonu, no bez supruge Meghan Markle koja ostaje u Kaliforniji s jednogodišnjom Lilibet i sinom Archiejem, koji će istog dana proslaviti četvrti rođendan.

  • +10
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Prijatelj odbjeglog kraljevskog para, Omid Scobie, potvrdio je kako je Archiejev rođendan bio značajan faktor u odluci para o (ne)dolasku na Charlesovu krundibu.

Podsjetimo, Harry i Meghan kontroverzno su odgodili svoju odluku o tome hoće li prisustvovati ceremoniji krunidbe, iako su se o svom (ne)dolasku trebali izjasniti do 3. travnja.

Princ Harry, koji je razotkrio svoj problematičan odnos s kraljevskom obitelji u Netflixovom dokumentarcu, a zatim i autobiografiji naslovljenoj ‘Rezerva’, ipak će uživo svjedočiti krunidbi svog oca Charlesa i maćehe, kraljice supruge Camille.

  • +5
Kralj Charles III i kraljica supruga Camilla u Njemačkoj Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Potvrdom njegovog dolaska okončana su višemjesečna nagađanja o tome hoće li se Sussexovi uopće pojaviti na krunidbi.

Glasnogovornik Buckinghamske palače u priopćenju objavljenom danas u 15 sati istaknuo je: 'Buckinghamska palača sa zadovoljstvom potvrđuje da će vojvoda od Sussexa prisustvovati službi krunidbe u Westminsterskoj opatiji 6. svibnja. Vojvotkinja od Sussexa ostat će u Kaliforniji s princem Archiejem i princezom Lilibet'.