crno im se piše

Princ Harry riskira novi obiteljski razdor nakon što je 'izrazio zabrinutost' zbog kontroverznog saudijskog milijardera

06.12.2021 u 15:00

Bionic
Reading

Mahfouz Marei Mubarak je navodno davao novac Charlesovoj dobrotvornoj organizaciji u nadi da će dobiti viteštvo i britansko državljanstvo, a princ Harry je sad otkrio kako je postao zabrinut zbog gospodina Mahfouza pa je s njim 2015. prekinuo vezu, nakon što su se sreli dvaput

U izjavi koja bi mogla izazvati obiteljski razdor, princ Harry je rekao da nije umiješan u ono što je opisao kao 'CBE skandal'. Njegov glasnogovornik je potvrdio da je obustavio sve planove za prikupljanje sredstava usred sve veće zabrinutosti zbog motiva njegove podrške neprofitnoj organizaciji Sentebale. Princ Harry je također kritizirao Sunday Times preko glasnogovornika obrazlažući da je razočaravajuće kako je taj medij znajući sve činjenice pokušao stvoriti sknadaloznu vezu između njega i CBE-a, a za to, kaže, nije znao niti je u to umiješan.'

U međuvremenu, princ Charles rekao je da je spreman razgovarati s policijom i pomoći u istrazi, navodi Times. Naime, posljednjih mjeseci su ga zahvatile kritike zbog njegove veze s Mahfouzom koji je donirao 1.5 milijuna funti, a iznos je većinom potrošen na obnovu prinčevih imanja u Škotskoj.

Desna ruka princa Charlesa, Michael Fawcett dao je ostavku sredinom studenog zbog istrage nazvane 'novac za počasti' budući da je saudijskom milijarderu ponudio da napravi donaciju Charlesovoj dobrotvornoj organizaciji u zamjenu za viteštvo i britansko državljanstvo. Princ Charles je prekinuo i svaki kontakt sa svojim nekad pouzdanim suradnikom koji mu je bio nezamjenjiv skoro četiri desetljeća, a tvdi da nije imao saznanja o navodnoj umiješanosti njegovog pomoćnika s Mahfouzom.

  • +11
Princeza Diana i princ Charles Izvor: Profimedia / Autor: UPPA/Photoshot / Avalon / Profimedia

Inače, Harryjev odnos s ocem pogoršao se nakon intervjua s Oprah Winfrey u ožujku, no, smatra se da su popravili stvari posljednjih mjeseci, nakon što su posljednji put razgovarali na sprovodu princa Philipa u travnju.

  • +17
Princ Harry Izvor: EPA / Autor: JOEL CARRETT