BORAVAK U EUROPI

Princ Harry otkriva detalje svog posjeta kraljici Elizabeti II: 'Htio sam se uvjeriti da je dobro, da je okružena pravim ljudima'

20.04.2022 u 09:51

Bionic
Reading

'Odbjegli' princ Harry prošli je tjedan po prvi puta nakon dvije godine sletio na europsko tlo i došao posjetiti kraljevsku obitelj. Prvo se zaputio vidjeti baku, kraljicu Elizabetu II u dvorac Windsor, a sada je za televizijski intervju otkrio kako je prošao susret

Iako cijeli intervju princa Harryja za NBC izlazi za nekoliko sati, u javnost su procurile informacije koje je otkrio novinarki Hodi Kotb tijekom svog boravka u Nizozemskoj na Invictus igrama. Princ Harry kazao je da je sretan što je posjetio baku, da uživa u njezinu društvu te da je 95-godišnja kraljica Elizabeta u sjajnom stanju.

‘Biti uz nju, bilo je sjajno. Jednostavno sam sretan što sam je vidio, dobro izgleda i u sjajnoj je formi’, rekao je pa dodao: ‘Ona ima sjajan smisao za humor i uvijek se dobro našalimo i nasmijemo. Htio sam se uvjeriti da je dobro, da je okružena pravim ljudima koji je štite’.

Objasnio je da je popio čaj s britanskom kraljicom te da im se na susretu pridružila njegova supruga Meghan Markle.

  • +12
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iako tvrdi da je sada zabrinut za baku te da je htio provjeriti je li okružena pravim ljudima, princ Harry bez razmišljanja je početkom 2020. napustio Veliku Britaniju, a u rodnoj zemlji nije se pojavio na niti jednom većem događanju. Nije čak stigao ni kada mu je preminuo djed princ Philip.

  • +11
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

‘Moj dom je za mene u SAD-u i tako se tamo i osjećam. Imali smo toplu dobrodošlicu, dočekali su nas raširenih ruku i oduševljeni smo našim naseljem u Santa Barbari’, kazao je 37-godišnjak.

  • +11
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Podsjetimo, par se prije dvije godine odselio u Montecito u Kaliforniju, nakon što su donijeli odluku da napuštaju svoje obaveze u monarhiji. Objasnili su tada da žele slobodniji i privatniji život te biti financijski neovisni. Iako su svoj život poželjeli sakriti od javnosti i djecu odgajati daleko od kraljevstva, princ Harry za People je kazao nekoliko detalja o svojim nasljednicima.

Pohvalio se da je 10-mjesečna kćerkica Lilibeth prohodala, a za trogodišnjeg sina Archieja kazao je da ima velike ambicije.

‘Kada razgovaram sa svojim sinom o tome što želi postati kad odraste, njegovi odgovori me jako obraduju. Ponekad želi biti astronaut, ponekad pilot, pilot helikoptera jasno. Međutim ono što mu potom kažem je da nije važno što će raditi, već da je njegov karakter bitan i da uvijek bude svoj. To bi mene i njegovu majku najviše usrećilo’.

Zaključio je kako jedva čeka povesti svoju djecu na neke od budućih susreta organizacije Invictus igara.

  • +11
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia