JOŠ ČEKAJU ODGOVOR

Princ Harry i Meghan Markle žele krstiti Lilibet pred kraljicom u Windsoru

17.07.2021 u 17:50

Bionic
Reading

Unatoč svim nedaćama koje im je priuštio kraljevski život, bijegu u Kaliforniju i intervjuu s Oprah, vojvode od Sussexa žele kraljevsko krštenje za svoju Lilibet Dianu uz nazočnost kraljice Elizabete

Ove namjere para Harry je navodno iznio tijekom svog boravka u Velikoj Britaniji početkom ovoga mjeseca, kada je stigao kako bi s bratom otkrio kip svoje pokojne majke, princeze Diane.

'Harry je nekolicini ljudi rekao da Lili, baš kao i njenog brata, žele krstiti u Windsoru', rekao je kraljevski izvor za Eden Confidential i dodao kako s radošću očekuju trenutak kad će okolnosti to dozvoliti.

Ovo bi bio prvi posjet Meghan Markle Velikoj Britaniji otkako su prošle godine napustili kraljevske dužnosti.

Zanimljivo je da Lili ni šest tjedana nakon rođenja, prema službenoj kraljevskoj stranici, još uvijek nije dobila osmo mjesto u redu za nasljedstvo koje joj pripada.

Podrazumijeva se da će se popis ažurirati tek nakon krštenja, kada će Lili kraljičinog drugog sina Andrewa pogurati na deveto mjesto.

Njezinog brata Archieja nadbiskup je krstio 2019. godine u strogoj tajnosti u kapelici St George u Windsoru, a među 25 pozvanih gostiju koji su toga dana diskretno stigli kroz stražnji ulaz nije bilo kraljice.

  • +25
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Iako je tradicija komove kraljevskih beba najaviti unaprijed, najkasnije ujutro na dan krštenja, Harry i Meghan su to odbili učiniti i nisu potvrdili niti jedno ime.

Zbog inzistiranja na privatnoj ceremoniji za 25 osoba i neotkrivanja identiteta Archiejevih kumova, Harry i Meghan su se u ono vrijeme suočili s brojnim reakcijama.

'Krštenje nikad ne smije biti privatno. To je javno pokazivanje Božje ljubavi', rekao je za BBC dekan Chelmsforda Nicholas Henshall.

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea su medijima dopustili praćenje svakog krštenja njihove djece, a nakon krštenja su objavljivali i obiteljske fotografije.

Koliko je kraljevska obitelj 'oduševljena' sa željom i nadanjima vojvoda od Sussexa oko krštenja Lilibet Diane, još nije poznato.