DUGA TRADICIJA

Princ Harry i Meghan Markle odabrali kočiju u kojoj će se provozati na dan vjenčanja

02.05.2018 u 14:36

Bionic
Reading

Baš kao i svi njihovi prethodnici, na dan kraljevskog vjenčanja princ Harry i Meghan Markle provozat će se u posebno izrađenoj kočiji staroj preko 200 godina

Za tri tjedna u Velikoj Britaniji očekuje se pravi spektakl, vjenčanje princa Harryja i Meghan Markle koji će točno u podne 19. svibnja u dvorcu Windsor izreći sudbonosno 'da'.

Nakon crkvenog obreda koji će trajati sat vremena, novopečeni mladenci započet će svoju posebnu vožnju kraljevskom kočijom po posjedu dvorca Windsor, ali i po centru istoimenog gradića gdje će toga dana biti okupljeno tisuće sugrađana.

Kraljevska kočija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kako to nalaže stoljetna tradicija, princ i Meghan vozit će se u Ascot Landau kočiji koja je za kraljevsku obitelj izrađena još davne 1883. godine, a koja se čuva u posebnom dijelu dvorca Windsor. Smještena je u garaži za kočije unutar palače, pored koje se nalaze i staje s konjima.

'Sagrađena je prije 200 godina, i jedna je od pet koje posjeduje kraljevska obitelj. Sve se nalaze u Windsoru osim jedne koja se čuva u Londonu za posebne prilike', otkrio je jedan od zaposlenika palače te dodao kako će u ovogodišnju vjenčanu procesiju biti uključeno šest konja, te četiri kočijaša.

'Svih četvero djelatnika bili su uključeni u sve važne kraljevske događaje, a vozili su i princ Williama i Kate Middleton 2011. godine, tako da znaju svoj posao i spremni su za sve što ih čeka. Budući da se očekuje velika gužva i buka na ulicama toga dana, izabrali smo naše najsigurnije konje koji su dobro izdresirani', objasnio je izvor.

  • +6
Kraljevska obitelj u kočijama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Budući mladenci izabrali su otvoreni tip kočije iz koje će mahnuti okupljenima, a u rezervi će se toga dana naći spremna i zatvorena kabina ukoliko bude kišno vrijeme.

'Princ Harry i Meghan Markle su jako uzbuđeni zbog te kratke, ali vrlo važne ceremonije u kočiji i nadaju se da će upravo taj moment biti poseban za sve okupljene u Windsoru koji će svjedočiti njihovu posebnom danu', rekli su za britanske medije glasnogovornici kraljevske obitelji.