ne žele toksičnu atmosferu

Princ Harry i Meghan Markle neodlučni oko dolaska na krunidbu jer još nije zadovoljen glavni preduvjet

15.02.2023 u 08:57

Bionic
Reading

Princ Harry će prisustvovati krunidbi jedino ako prije nje razgovara s kraljem Charlesom i princom Williamom te dobije garanciju da se njemu i Meghan neće oduzeti kraljevske titule

Princ Harry i Meghan Markle još nisu odlučili hoće li prisustvovati krunidbi kralja Charlesa koja će se održati 6. svibnja. Izvor blizak paru tvrdi kako je Harryjev uvjet da napusti SAD i doputuje na svečanost prethodni razgovor s ocem i bratom Williamom koji, zasad, nije dogovoren.

Dapače, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa još nisu niti dobili službeni poziv na krunidbu, no vjeruje se kako će kraljevska obitelj zažmiriti na nedavne javne optužbe i tajne iznesene u prinčevim memoarima te prevenirati novi skandal njihovim eventualnim nepozivanjem.

  • +20
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ako se odluče pojaviti na ceremoniji, par će biti smješten s ostatkom šire kraljevske obitelji kao 'normalni' članovi. Drugim riječima, neće imati nikakvu ulogu u krunidbi te će im biti zabranjen dolazak na balkon Buckinghamske palače. Također, organizatori će se pobrinuti da ih se posjedne dalje od Williama s kojim princ ima posebno zategnute odnose.

  • +9
Princ Harry i princ William tijekom godina Izvor: Profimedia / Autor: Lord Snowdon / Shutterstock Editorial / Profimedia

No, dio obitelji niti s tim nije složan jer vjeruje kako Harryjevi postupci proteklih mjeseci nisu dostojni poziva te zagovaraju njihov izostanak s ovog važnog događaja.

'Harry je bio vrlo jasan i njegov stav nije poljuljan. Neće se pojaviti ako osjeća da bi atmosfera mogla biti toksična kao što je bila na kraljičinoj proslavi platinastog jubileja i njenom sprovodu. Želi se pomiriti s obitelji, ali to je na njima', rekao je izvor za The Mirror.

Osim razgovora s ocem i bratom, Harry želi i garanciju da mu se neće oduzeti kraljevske titule. Zanimljivo, postoji velika vjerojatno da će u svakom slučaju doputovati bez Meghan jer je upravo na dan krunidbe rođendan njihovom sinu Archieju.