NOVI ENGLESKI KRALJ

Princ Charles u izjavi povodom smrti svoje majke: 'Ovo je trenutak najveće tuge za mene i sve članove moje obitelji'

08.09.2022 u 20:30

Bionic
Reading

Engleska kraljica Elizabeta II preminula je danas u dobi od 96 godina, a njezin sin, princ Charles koji postaje novi engleski kralj uputio je svoje priopćenje medijima

Sin kraljice Elizabete i novi kralj Ujedinjenog Kraljevstva, objavio je izjavu u kojoj oplakuje smrt svoje majke. Taj je tužni događaj nazvao 'trenutkom najveće tuge za njega i sve članove njegove obitelj.

'Smrt moje voljene majke, Njezinog Veličanstva kraljice, trenutak je najveće tuge za mene i sve članove moje obitelji. Duboko žalimo zbog smrti cijenjene vladarice i voljene majke.

Znam da će se taj gubitak duboko osjetiti u cijeloj zemlji, kraljevstvu i Commonwealthu i među bezbrojnim ljudima diljem svijeta. Tijekom ovog razdoblja žalosti i promjena, moja obitelj i ja imat ćemo utjehu i podršku u spoznaji o poštovanju i dubokoj privrženosti koju je Kraljica imala", stoji u izjavi kralja Charlesa.

Najdugovječnija engleska monarhinja, kraljica Elizabeta II, vladala je 70 godina, a naslijedit će je njezin sin, princ Charles.

  • +10
Princ Charles u Ruandi Izvor: EPA / Autor: EUGENE UWIMANA

Charles Philip Arthur George, donedavni princ od Walesa, princ od Škotske, vojvoda od Cornwalla, vojvoda od Rothesaya, grof od Carricka, baron od Renfrewa, grof od Chestera i lord od Otoka, rođen je u Buckinghamskoj palači 14. studenoga 1948.

  • +52
Kraljica Elizabeta II. Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Njegova supruga Camilla, vojvotkinja od Cornwall postat će queen consort, odnosno kraljica supruga, kako je to tražila i sama kraljica Elizabeta II.

'Kada moj sin Charles postane kralj, znam da ćete njemu i njegovoj supruzi Camilli pružiti istu podršku koju ste dali meni; i moja je iskrena želja da, kada to vrijeme dođe, Camilla bude poznata kao kraljica supruga jer nastavlja svoju odanu službu', istaknula je kraljica Elizabeta II u svom ovogodišnjem neočekivanom obraćanju javnosti u veljači ove godine.