u Iranu

Prijeti li Cristianu Ronaldu kazna bičevanjem?

13.10.2023 u 18:32

Bionic
Reading

Da, koliko god naslov zvučao upitno, veliki broj odvjetnika u Iranu podnio je žalbu zbog ponašanja popularne zvijezde tijekom posjeta Iranu u rujnu, a sve zbog susreta sa slikaricom koja mu je poklonila svoj rad

Pravila ponašanja u Iranu su stroga, a za prijestupnike su kazne visoke. Jednim od njih ovih dana smatra se i popularni nogometaš Cristiano Ronaldo koji je svojim ponašanjem u rujnu zaprepastio Irance koji su poslali velik broj žalbi zahtijevajući kaznu za nogometaša. Naime, riječ je o spornoj fotografiji s iranskom slikaricom Fatimom Hamimi koja je izazvala osudu iranske javnosti.

Dok je bio tamo, portugalski reprezentativac upoznao je iransku slikaricu Fatimu Hamimi, koja je bivšoj zvijezdi Manchester Uniteda i Real Madrida htjela pokloniti sliku koju je izradila posebno za njega.

Problem nije u njezinoj gesti, već u načinu na koji je Ronaldo iskazao svoju zahvalnost i poštovanje prema obožavateljici. Protivno pravilima ponašanja u Iranu, nogometaš je slikaricu poljubio u obraz i dao joj potpisanu majicu, a zajedno su pozirali i za fotografiju. Bijes iranskih odvjetnika, osim poljupca, izazvala je i Ronaldova ruka koja grli slikaricu.

Zbog navedenog, atraktivan bi nogometaš mogao biti suočen s nevjerojatnom kaznom - 99 udaraca bičem!

Ovakvu kaznu mogao bi dobiti zbog preljuba! Naime, prema iranskom zakonu dodirivanje udate žene jednako je preljubu. Iransko pravosuđe brzo je reagiralo, a Ronalda pri povratku u Iran može dočekati policija te ga uhititi i natjerati na odsluživanje kazne. Međutim, kaznu bi sudac mogao oprostiti ako pokaže kajanje.

Iako se Ronaldo sa svojim klubom Al-Nassr neće vratiti u Teheran u ovoj fazi azijske Lige prvaka, ukoliko se plasiraju dalje, prijestupnika bi mogla dočekati kazna.

LJETO MOŽE POČETI

Georgina Rodriguez i Cristiano Ronaldo ponovno uživaju na jahti

Pogledaj galeriju