sjećate li se ove misice?

Prije sedam godina je ponijela lentu najljepše Hrvatice, a danas je u potpuno drugim vodama

03.08.2023 u 11:38

Bionic
Reading

Kad je 2016. godine Istrijanka iz Novigrada proglašena kao Miss Hrvatske, ostvario joj se san iz djetinjstva. No nakon izbora posvetila se svojoj velikoj ljubavi - glazbi

Izbor ljepote mnogima je poslužio kao odskočna daska u razvoju karijere, najviše zbog toga što su to bili najgledaniji show programi na ovim prostorima koji su se euforično pratili. Neke su ostale u svijetu mode, neki potpuno pobjegle od 'svjetla refektora', a neke su krenule u smjeru onog što najviše vole, poput Angelice Zacchigne.

Njezino ime je osvanulo na popisu glazbenika koja će uz još 12 mladih profesionalaca iz Hrvatske i susjednih zemalja sudjelovati na masterclassovima i predavanjima Ponta Lopud Jazz festivalu.

  • +3
Angelica Zacchigna Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Ljepoticu iz Dajla kraj Novigrada na izbor za Miss Istre prijavila je prijateljica vizažistica, Tanja Lukin, budući je Angelica bila gošća u njenoj televizijskoj emisiji, kojoj je tema promjena ženskog izgleda šminkom, frizurom i odjećom.

Ostavila je veliki uspjeh u Washingtonu na natjecanju za Miss svijeta. U kategoriji 'Talent' zapjevala je pjesmu Arethe Franklin 'Natural Woman', a njen glas osigurao joj je prolazak u polufinale. Prethodno, kad je ušla u top 20 najtalentiranijih, svojim glasom uspjela je rasplakati Juliju Morley, šeficu svjetskog izbora za Miss. Skromna vrijedna i talentirana dama trenirala je atletiku, koja joj je druga ljubav.

Kad je riječ o glazbi, njezin otac strastveno voli glazbu i on ju je uveo u taj svijet. S 15 godina je odlučila početi pjevati i krenula je na privatne satove pjevanja. Nakon toga prijavila se na Festival All you need is love, festival za mlade pjevačke talente, koji se održavao 2009. godine u Pazinu i na njemu osvojila drugu nagradu.

To ju je ohrabrilo da se nastavi profesionalnije baviti pjevanjem pa je upisala studij jazz pjevanja na Državnom konzervatoriju Giuseppe Tartini u Trstu, a 2010. godine se prijavila i na Supertalent i stigla do polufinala. S tadašnjim dečkom Nikolom Brnobićem je tri godine nastupala u bendu Funbox, gdje je ona bila vokal, a on trubač, prateći vokal i perkusionist.

Angelica Zacchigna danas predaje u Onstage studiju za glumu i mjuzikl. Kao glavna vokalistica, s orkestrom 1000 Streets snimila je album 'Electro Way', a ove je godine objavila i prvi singl, 'I Want Your Love'. Sudeći prema fotografijama na društvenim mrežama, aktivno i nastupa u različitim kombinacijama.