skupa preko 40 godina

Prije nego je upoznao buduću majku svoje djece, Stavros je živio burnim životom

04.05.2023 u 10:04

Bionic
Reading

Kralj zabave često je pjevao o ljubavi i na svadbama, no njegovo srce kucalo je samo za jednu ženu. Dijelio je životnu sreću sa svojom voljenom Žarkom i to preko četiri desetljeća

Prije nego je Jasmin Stavros upoznao voljenu suprugu, upao je u loše društvo, ali toga tada nije bio svjestan. Rekao je da to 'nisu bili neki veliki poroci', da je sve probao iz neke znatiželje, ali da mu nisu trebale ni bolnice ni komune da se izliječi od ovisnosti.

To razdoblje nazvao je 'mladenačkom ludosti' i želio ga zaboraviti, a nakon 'crnog' perioda života ispred Gospe od Zdravlja je, opisao je, 'zavapija Bogu da mu pošalje nekog anđela'. U to vrijeme grupa More bila je jako popularna, bilo je oko njih puno događanja, žena... A onda mu je Bog uslišao molitve i upoznao je ljubav svog života. Ugledao ju je pred crkvom u Splitu. Trebalo mu je četiri, pet mjeseci da dođe do nje preko svoje rođakinje. Bili su tri godine u vezi u 'čistoći', što je za njega bilo izvan svake pameti. Do tada se nisu ni poljubili 'za pravo'.

'Njezini me roditelji uopće nisu željeli za zeta. Bila je kao anđeo, svetica, a ja čovjek koji je dotaknuo dno života, živio razvratno do bola dok nisam nju upoznao', svojedobno je iskreno priznao. Krenuli su, kako je to slikovito opisao, bez ičega. 'Stvarno smo bili siromasi, imali smo jedno drugoga, što je u biti najvažnije kod dvoje ljudi. I kad se takva ljubav dogodi, onda takva ljubav i traje', ispričao je za 'In magazin'. Ta ljubav trajala je preko četiri desetljeća.

'Tražio sam dopuštenje njezina pokojnog oca mogu li se dopisivati s njom, ali nije me prepoznao. Za Rusiju sam se, naime, morao ošišati. Rekao je da nema vremena razgovarati jer radi. Požalio sam se Žarki da joj otac neće sa mnom pričati, a ja za tjedan dana moram u Rusiju na šest mjeseci. Zato smo se na brzinu vjenčali jedan četvrtak i skupa otišli u Rusiju', prisjetio se za 24 sata. Prvu bračnu noć proveli su u vlaku za Rusiju.

Jasmin i Žarka svili su obiteljsko gnijezdo nedaleko od Jastrebarskog i dobili dvoje djece, sinove Milu i Krešimira. Pjevač je u svojim intervjuima isticao da je njegova Žarka imala dosta razumijevanja, bila mu je podrška i tolerantna te da nije lako biti žena nekoga tko se bavi estradnim poslom. Upravo mu je njegova voljena približila vjeru. 'Da nije bilo nje, ne bih toliko bio u vjeri', govorio je, kao i to da 'više voli ići na misu nego blejat u televiziju'.

Više puta je rekao da je njegova životna suputnica 'povukla ravnotežu mira, ljubavi i u puno situacija' govorila mu je kako da se postavi, a on je 'bio đak koji sluša'. Kad su imali krize i razmirice, priznao je, odlazili su kod duhovnika na razgovore i to im je pomoglo. Inače, Žarka se bavi dizajnom, a u karanteni su se, otkrio je, dodatno zbližili.

Tijekom karijere, priznao je, udvarale su mu se brojne obožavateljice. 'Uf, koliko je bilo iskušenja, ali jednostavno onda rečeš 'Lipa mala' i okreneš se i ideš ća doma. Mislim, stvarno se dogodi da ti dođe takvih cura prekrasnih, oće se s tobom slikati i vidiš da izgleda svjetski, ona govori: 'Možemo li popiti piće?', ja kažem: 'Ne možemo, zlato, ja putujem'', otvoreno je govorio za RTL.hr. Kazao je da je uvijek bio oprezan i kada su popularni selfiji u pitanju.

'Imam jedan problem kad završi koncert, dođe puno ljudi, pogotovo djevojke koje se žele slikati, sad bi me neka zagrlila, neka poljubila, a ja kažem - nema grljenja, nema ljubljenja, možemo se slikati samo ovako. Sad zamisli da me netko zagrli i poljubi i stavi na fejs, to bi bija skandal samo takav', priznao je.

  • +3
Jasmin Stavros Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL