'IT'S OK!'

Prije 25 godina proglašena je najljepšom Europljankom, a evo gdje je danas Fani Čapalija

04.10.2018 u 12:04

Bionic
Reading

Prošlo je točno 25 godina otkako je 3. listopada 1993. godine najljepšom Hrvaticom proglašena Fani Čapalija. Osim po svojoj ljepoti, danas 43-godišnja Fani, ostala je zapamćena i po tome što je na izboru za Miss svijeta ušla u top 5 najljepših žena svijeta, proglašena najljepšom Europljankom, ali i zbog čuvenog odgovora: 'It's OK!'

U studenom 1993. godine, stupivši na pozornicu zajedno s predstavnicama Jamajke, Južne Afrike, Filipina i Venezuele u Sun Cityju, gradu u Južnoj Africi, Fani Čapalija pomalo se zbunila na pitanje članice žirija, manekenke Christie Brinkley, da kaže svoje mišljenje o natjecanju u kupaćim kostimima. Fani je potom zatražila pomoć voditelja cijelog showa, glumca Piercea Brosnana, koji joj je ponovio pitanje, a potom je kratko i jasno rekla: 'It's OK!'

  • +51
Fani Čapalija Izvor: Promo fotografije / Autor: John Pavlish

I dan danas mnogima je upravo ta rečenica prva asocijacija na prelijepu Fani, kojoj su mnogi prognozirali svjetsku karijeru, upravo u doba kada je modnim pistama suvereno vladala najpopularnija šestorka: Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Linda Evangelista, Naomi Campbell, Christy Turlington i Kate Moss. I dok su one na svoje račune spremile milijune, Fani je od toga odustala, a sve zbog ljubavi.

Udala se za nogometaša Ivicu Mornara, no brak je izdržao tek tri godine. Razvod je potpisan 2001. godine, kada se Fani u potpunosti povukla iz javnog života. Neko vrijeme živjela je u stanu na splitskim Mejašima, koji joj je ostao nakon rastave, a onda joj se razboljela majka Kate, s kojom je bila jako bliska.

Fani Čapalija na izboru za Miss svijeta Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Fani Čapalija u potpunosti se posvetila brizi oko majke, zbog čega je izgubila i sama mnogo kilograma, sve do majčine smrti 2007. godine. Tada se preselila na Čiovo, a iako je u međuvremenu imala nekoliko kratkih ljubavnih veza, niti jedna joj nije donijela potpunu sreću.

U javnosti se ponovno počela pojavljivati nakon što je prije pet godina dobila ponudu da snimi reklamnu kampanju za modni dvojac Elfs, potom je imala nekoliko glazbenih angažmana, u smislu da je bila glavna zvijezda spota, no unatoč svemu tome, Fani Čapalija nikada se nije u potpunosti vratila na društvenu scenu, a tako je ostalo i danas.

I dalje živi život daleko od svjetla reflektora, a na društvenim događanjima pojavljuje se zaista rijetko.