'back to black'

Prijateljice Amy Winehouse nezadovoljne novim filmom: 'Ona nije Disneyjeva princeza'

10.04.2024 u 11:50

Bionic
Reading

Amy Winehouse preminula je 2011. godine, a njezina je glazbena ostavština i danas veliko blago povijesti glazbe. Poznato je kako je glazbenica imala problem s drogama, no prijatelji zamjeraju redateljici da nije prikazala stvaran svijet oko Amy

Biografski filmovi popularniji su no ikad, a nedavno je održana premijera filma o životu popularne Britanke Amy Winehouse. Film 'Back To Black' redateljice Sam Taylor-Johnson podijelio je gledatelje, a prijateljice pokojne glazbenice izrekle su svoje zamjerke, posebice na način prikazivanja bivšeg supruga voljene prijateljice.

Kao što svi obožavatelji znaju, upravo se bivšem suprugu popularne glazbenice zamjera što je Amy uveo u svijet droga koje su pogubno djelovale na oboje. Amy i Blake Fielder-Civil upoznali su se 2003. i tajno vjenčali u Miamiju 2007, no već 2009. su se rastali.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Pretpostavlja se da ju je suprug i uveo u svijet droga, a prijateljice pokojne glazbenice zamjerile su redateljici uljepšavanje njihovog odnosa.

'Više je kao da su voljena Disneyeva princeza i njezin princ – Blake djeluje kao šarmantna i simpatična skitnica, a ne kao potpuno slomljen ovisnik o drogama koji je Amy odvukao u dubine izopačenosti', rekla je jedna prijateljica dodavši oštru kritiku: 'Svi njezini prijatelji i obitelj znaju da je on odgovoran za tolike njezine nevolje, ali ovaj film čini da izgleda kao heroj koji je inspirirao njezinu nevjerojatnu glazbu. To je vrlo uznemirujuće za one koji znaju istinu. Trebao je odgovarati za ono što je zapravo bio. Uopće nije bio pun ljubavi, bio je zlostavljač.'

  • +6
Sam i Aaron Taylor-Johnson Izvor: Profimedia / Autor: IAN WEST / PA IMAGES / STILLMOVING FOR STUDIOCANAL/SHUT / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Na oštru kritiku prijateljice nadovezale su se i druge prijateljice i bližnji pokojne glazbenice koji su suglasni u mišljenju da je Blake romantiziran te predstavljen kao vragolan mekog srca.

'Iskreno govoreći, bio je to izuzetno bolan prikaz za Amynu obitelj – vidjeti čovjeka za kojeg znaju da je prouzročio toliko zla da ga se zataškava kao drskog momka iz Londona je sramota', rekla je druga prijateljica za strane medije.

Međutim, redateljica Sam Taylor-Johnson svjesno je odgovorila zašto je problematičnog bivšeg prikazala tako kako je.

'Morali smo shvatiti zašto se Amy zaljubila u njega, tako da se nije radilo o stvaranju jednodimenzionalnog negativca. Morali smo se zaljubiti u njega da shvatimo zašto je napisala jedan od najvećih albuma o njihovoj ljubavi', objasnila je.