klinika denisa kataneca

Priča o Srećku iz zemlje trećeg svijeta

23.03.2023 u 17:19

Bionic
Reading

”Srećko iz zemlje trećeg svijeta” drugi je singl Klinike Denisa Kataneca kojim najavljuju izlazak novog, dugoiščekivanog albuma!

Prvi put predstavljen publici, “Srećko” je razgalio sva srca na Tam Tam festivalu. Publika je u znak podrške psiću koji se našao u nesretnoj situaciji, zavijala iz sveg glasa. Pjesma govori o malom psu, koji ni kriv ni dužan, osam mjeseci nije mogao doći do svog čovjeka. Srećko je živio u Beogradu, a njegov čovjek, Denis, u Zagrebu.

Nađen bačen u jarak, zajedno sa svojim bratom, negdje u okolici Deča, jednog vikend naselja pokraj Beograda. Sa svojih jedva mjesec dana i prerano odvojen od majke, seoski dečko Srećko osjeća veliki strah i traumu zbog napuštenosti. Stoga mu je teško palo i ponovno razdvajanje kada je konačno našao dom u Denisovim rukama.

Srećko Klinike Denisa Kataneca Izvor: Društvene mreže / Autor: Denis Katanec

„Hrvatska birokracija nažalost ne mari za osjećaje i da bi pas mogao ući u zemlju Europske unije mora proći obavezne testove na bjesnoću. Nakon toga mora sačekati još dodatna tri mjeseca. Zašto? Zato što Srećko dolazi iz zemlje trećeg svijeta. Sve u svemu, 5 mjeseci za testove i čekanje rezultata plus pandemijske neprilike, bilo je dovoljno da se oduži na predugih osam mjeseci razdvojenosti“, priča Denis Katanec.

Nedaće su prošle, a pas je konačno završio u Zagrebu u toplom domu i s ljudima koje voli. Tom je prigodom dobio i svoju pjesmu i spot koji u režiji Bojana Koštića prati Srećka od malih nogu. Spot je sastavljen isključivo od obiteljskih snimaka i nosi toplinu i veselje njegove mladosti. Ovih dana, Srećko slavi svoj treći rođendan.