dirljiva sjećanja

Pretužna ispovijest: Udovica Kobea Bryanta o traumatičnim trenutcima kada je saznala za smrt supruga i kćeri

27.10.2021 u 20:55

Bionic
Reading

Vanessa Bryant, udovica jednog od najvećih košarkaša današnjice Kobea Bryanta podnijela je tužbu protiv Ureda šerifa okruga Los Angelesa zbog nemara tijekom istrage, emocionalne boli i narušavanja privatnosti

Tijekom davanja iskaza na suđenju Vanessa Bryant je iznijela do sad neke nepoznate detalje a najpotresniji dio svjedočanstva bio je taj da je prije nego ju je itko osobno obavijestio o smrti članova njezine obitelji, saznala za tragediju putem društvenih mreža.

Ispričala je da joj je obiteljska asistentica oko 11:30 sati javila da se dogodila nesreća (u isto vrijeme kada je TMZ javno objavio vijest o Kobeovoj smrti), no rekla joj je da je petero ljudi preživjelo te da su među njima vjerojatno Kobe i Gianna. Nesretna žena istinu je saznala nakon što su joj počeli dolaziti izrazi sućuti od brojnih Kobeovih fanova.

  • +3
Vanessa Bryant Izvor: EPA / Autor: ARMANDO ARORIZO

'Držala sam mobitel u rukama jer sam, naravno, pokušala nazvati supruga. U tom trenutku nisam pomislila na najgore, a odjednom su mi počele dolaziti obavijesti u kojima je pisalo 'RIP Kobe', ispričala je na sudu. Otkrila je da je nakon toga otišla po svoju najstariju kćer Nataliju koja je u to vrijeme bila na treningu te da joj je govorila da se nadala da su Kobe i Gianna dobro jer je vjerovala da je petero putnika preživjelo.

Oko 13:30 sati saznala je za Kobeovu i Gianninu smrt od Alexa Villanueva, šerifa okruga Los Angeles. Kobeova udovica ga je zamolila da osigura mjesto nesreće kako obožavatelji ne bi fotografirali posmrtne ostatke njezina supruga i kćeri. Zato je četiri mjeseca nakon pada helikoptera tužila Odjel šerifa.

Naime, djelatnici prve pomoći navodno su dijelili uznemirujuće fotografije poginulih s mjesta nesreće. 'Nitko ne bi smio proći kroz ovakvu bol i strah za svoje najbliže. Nije bilo u redu objaviti ove fotografije', poručila je Vanessa koja je otkrila da je zadržala odjeću u kojoj su njen suprug i kći bili kad su umrli.

Udovica kaže da ne može zamislit kako bi netko mogao biti toliko bešćutan i 'objaviti fotografije kao da se radi o životinjama na cesti'. Odvjetnici koji brane Odjel tvrde da takve fotografije nisu objavljene na internetu ili u medijima. Podsjetimo, košarkaš i kći tada su putovali na košarkašku utakmicu, a uz njih živote je izgubilo još sedam osoba.