NAZIVAJU IH SEBIČNIMA I NEOBAZRIVIMA

Preslatka božićna čestitka Meghan Markle, princa Harryja i Archieja raznježila je jedan dio javnosti, a drugi razbjesnila

24.12.2019 u 11:15

Bionic
Reading

Internetom je počela kružiti preslatka božićna čestitka princa Harryja i Meghan Markle koja je podijelila britansku javnost. Dok jedni u čestitki vide prekrasnu obitelj i znak pažnje, drugi kraljevski par smatraju sebičnim i neobazrivim. Umjesto što šalju čestitke i odmaraju u Kanadi, veliki dio javnosti, ali i dobar dio kraljevske obitelji smatra da bi se princ Harry i Meghan Markle trebali hitno vratiti u veliku Britaniju i provesti blagdane s obitelji, posebice sada kada je neizvjesno zdravstveno stanje princa Filipa

Princ Harry i Meghan Markle trenutno su na svom šestotjednom godišnjem odmoru od kraljevskih obveza i pojavljivanja u javnosti, a početkom siječnja vraćaju se na svoje dužnosti. Kako su potvrdili iz Buckinghamske palače nakon tjedana nagađanja, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa ove će blagdane zajedno sa svojim siničićem Archijem provesti u Kanadi. Supružnici su odlučili u ovom periodu uzeti odmor i maknuti se iz Velike Britanije i umjesto Božića u Sandringhamu s kraljicom i cijelom obitelji, proslaviti ga na drugom kontinentu.

Od tada mediji nisu imala saznanja o tome kako vojvode od Sussexa provode odmor, sve dok na Twitteru nije osvanula božićna čestitka koju je kraljevski par poslao svojim suradnicima. Naime, službeni profil Zaklade kraljičina Commonwealtha objavio je božićnu čestitku koju im je poslao kraljevski par, a koja prikazuje Meghan i Harrija kako sjede pokraj bora, dok osmomjesečni Archie radoznalo gleda u kameru.

Online čestitka objavljena na Twitteru je oduševila obožavatelje kraljevske obitelji te je u svega nekoliko sati podijeljena preko četiri tisuće puta.

No, osim božićne čestitke, mnoge trenutno zanima hoće li se princ Harry i Meghan Markle vratiti u Veliku Britaniju sada kada je princ Filip hospitaliziran. Naime, članovi kraljevske obitelji pozvali su Meghan i Harryja da se vrate iz inozemstva kako bi Božić proveli s obitelji, budući da princ Filip zbog lošeg zdravstvenog stanja četvrtu noć provodi u bolnici.

Podsjetimo se, par je propustio kraljičin predbožićni ručak u Buckinghamskoj palači i neće prisustvovati tradicionalnom okupljanju kraljevske obitelji na privatnom imanju u Sandringhamu na Božić, što je naljutilo britansku javnost. Mnogi smatraju da bi kraljevski par trebao prekinuti svoj šestotjedni odmor.

  • +3
Meghan Markle i princ Harry s malenim Archiejem Izvor: Profimedia / Autor: Pool/George Rogers / Sipa Press / Profimedia

Izvor poznat novinama The Sun rekao je kako su, i prije nego što se princ Filip razbolio, mnogi članovi kraljevske obitelji bili žalosni zbog Meghanine i Harryjeve odluke da Božić ne provedu s obitelji te smatraju kako bi ovo mogao biti njihov zadnji Božić s kraljicom i princem Filipom.

'Imaju apsolutno pravo otići na zasluženi odmor i uživati u privatnosti, ali imali su šest tjedana odmora. Što je s fotografijama i uspomenama s bebom Archiejem? Mnogi su se članovi kraljevske obitelji radovali što će vidjeti Archieja za Božić, ali im je rečeno da to neće biti moguće, obzirom da su u inozemstvu. Stvorilo se mišljenje da su vojvode od Sussexa u ovoj situaciji sebični i da nemaju razumijevanja, posebice zbog godina u kojima su kraljica i princ Filip', rekao je anoniman izvor za The Sun.