TUGA ZA HRVATSKU GLAZBU

Preminuo tekstopisac koji je radio za Mišu, Doris, Olivera, Pejakovića...

09.03.2024 u 16:24

Bionic
Reading

Broji glazbenici opraštaju se od Bratislava Zlatanovića. Duga je lista naših glazbenika s kojima je surađivao.

Bratislav Zlatanović preminuo je u Puli, javlja Slobodna Dalmacija. Bio je jedan najplodonosnijih hrvatskih tekstopisaca. Posljednjih 45 godine napisao oko dvije tisuće pjesama koje mnogi dobro poznaju.

Pisao je stihove za Krunoslava Kiću Slabinca, Olivera Dragojevića, Dražena Zečića, Mišu Kovača, Zlatka Pejakovića, Alena Vitasovića, Doris Dragović, Meri Cetinić i mnoge druge. Tužni glazbenici opraštaju se od Zlatanovića na društvenim mrežama.

Zlatanovićeva karijera tekstopisca počela je 1978. U to vrijeme je bio aktivno vojno lice te je radio u mornarici. Iz vojske je pobjegao u vrijeme rata, početkom '90-ih, a odonda mu jedini posao postaje pisanje pjesama. Sve je počelo s Kićom Slabincem i pjesmama 'Pusti noćas svoje kose' i 'Bila je tako lijepa, bila je tako mlada'.

'Znam procijeniti ljude i sugerirati im kako određenu pjesmu trebaju otpjevati. Znam kako se pjesma može dovesti u red, ali i kako se može upropastiti', izjavio je 2020. za Glas Istre, u jednom od svojih rijetkih intervjua. Tada je otkrio da je prekidao neka snimanja i nikad nije požalio što je krenuo u estradne vode.