U 71. GODINI

Preminuo gitarist i posljednji izvorni član Lynyrd Skynyrda, Gary Rossington

06.03.2023 u 11:08

Bionic
Reading

Gitarist, posljednji preostali originalni član američkog rock benda Lynyrd Skynyrd, umro je u nedjelju u dobi od 71 godine, priopćio je bend

Rossington je bio jedan od osnivača rock grupe najpoznatije po pjesmi 'Sweet Home Alabama' iz 1974. godine.'S najdubljim suosjećanjem i tugom obavještavamo vas da smo danas izgubili našeg brata, prijatelja, člana obitelji, tekstopisca i gitarista, Garyja Rossingtona', napisao je bend na društvenim mrežama.

'Gary je sada sa svojom Skynyrd braćom i obitelji na nebu i lijepo svira, kao što uvijek čini', dodaje se. Bend nije objavio uzrok smrti, ali Rossington je imao niz problema sa srcem, uključujući hitnu operaciju srca 2021., prema objavi grupe u to vrijeme.

Rossington je rođen 1951. u južnoj državi Floridi i osnovao je prvu postavu Lynyrd Skynyrda 1964. s bubnjarom Bobom Burnsom i basistom Larryjem Junstromom.Gitarist je preživio nekoliko teških nesreća 1970-ih, uključujući tešku prometnu nesreću 1976. i zloglasnu zrakoplovnu nesreću 1977. u kojoj su poginula tri člana benda.

Lynyrd Skynyrd - Sweet Home Alabama Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Grupa se raspala nakon smrti pjevača Ronnieja Van Zanta, gitarista Stevea Gainesa i prateće pjevačice Cassie Gaines u toj nesreći, ali se vratila 1987. s novim članovima, uključujući Van Zantovog mlađeg brata, Johnnyja, kao glavnog vokala.

  • +3
Lynyrd Skynyrd Izvor: Profimedia / Autor: Rick Diamond / Shutterstock Editorial / Profimedia