KONCERTNA ATRAKCIJA

'Pravila igre' po prvi puta govore o detaljima svoje nesvakidašnje turneje

01.02.2019 u 12:07

Bionic
Reading

Bliži se nikad viđena koncertna Live 3D turneja grupe Pravila igre po kinima s pet zvjezdica, a uoči njihovih nastupa dečki su otkrili nekoliko interesantnih detalja koji očekuju publiku i goste

Uoči svoje prve Live 3D turneje koja će se održati po kinima s pet zvjezdica diljem Hrvatske, grupa Pravila igre podijelila je s obožavateljima što ih očekuje na skorašnjim koncertima i kako su se uopće odlučili na ovako nešto.

Kako ste se odlučili za 3D koncertnu turneju po CineStar kinima, odakle inspiracija?

Inicijalna ideja za LIVE 3D turneju došla nam je sasvim slučajno prilikom gledanja filma 'Bohemian Rhapsody' kada smo shvatili da su kino dvorane zanimljiv prostor za održavanje koncerta. Prva ideja o klasičnom koncertu u kino dvorani ubrzo je prerasla u nešto puno više, u kompletan audio-vizualni doživljaj. Želimo fanovima pružiti neko novo iskustvo LIVE koncerta. Na taj ćemo način prvenstveno pobliže dočarati tematiku naših pjesama kroz interakciju sa serijalom kojeg smo snimali, glumom i 3D efektima. Prvi nastup rezerviran je za Osijek (04. veljače). Zatim slijedi Rijeka (11. veljače), potom Split u kinu CineStar Joker (15. veljače). Varaždin će momci zagrijati (18. veljače), a za kraj smo u zagrebačkom CineStaru (22. veljače) u Branimir Centru.

Što publika može očekivati od vas na toj turneji?

Publika može očekivati nešto do sada neviđeno, posebno i drugačije. Radi se o 'REAL LIVE 3D' doživljaju koji je najlakše opisati kao kombinaciju koncerta, filma, predstave, mjuzikla i 3D efekata. Definitivno nešto što se isplati poslušati i pogledati.

Imate li neke posebne rituale prije nastupa?

Svaki član benda ima neki svoj način zagrijavanja i koncentriranja koji uvijek završi kolektivnim upjevavanjem i nabrijavanjem. Neki od članova su i bivši profesionalni sportaši pa se ponekad s razlogom ponove neke srete odjevne kombinacije.

  • +3
Pravila igre Izvor: Promo fotografije / Autor: Dario Lepoglavec

Kako biste opisali svoju glazbu u tri riječi?

Mladenački radiofoničan pop.

Vidite li neke promjene u svome radu i djelu, od početka pa do trenutka u kojem ste sada, postoji li neki trenutak koji je bio prekretnica?

Trudimo se svakim danom biti sve bolji i bolji, marljivo raditi na sebi jer smatramo da je još puno posla pred nama. Imamo privilegiju da radimo ono što volimo tako da ustvari nikada ne radimo. Napredak je ponekad vidljiv i na najmanjim sitnicama te nas to posebno veseli. Glavna prekretnica u bendu bila je dolazak našeg pjevača Ivana Penezića. Njegovim dolaskom band je prodisao punim plućima te smo postali ne samo suradnici i kolege nego i najbolji prijatelji.

Na čemu ste najzahvalniji i koji trenutci su vam najdraži u ovome što radite?

Najzahvalniji smo na tome što imamo najbolje fanove na svijetu koji nam pružaju neizmjernu podršku od samih početaka. Da nema njih ne bi bilo ni nas. Također tu je i naš autorski dvojac Miro i Sonja Buljan bez kojih bi sve ovo bilo kudikamo teže. Teško nam je izdvojiti u kojim trenucima najviše uživamo jer stvarno obožavamo ovo što radimo. Najbolji posao na svijetu! Legendarna izreka kaže: 'There’s no business like showbusiness.'

Pravila igre Izvor: Promo fotografije / Autor: Mislav Zabarovic

Koji su vam planovi za neku skoriju budućnost, spremaju li se nove pjesme? S kim biste voljeli napraviti duet?

Posebno nas veseli činjenica da unatoč tome što još imamo nekoliko singlova za ispromovirati s našeg aktualnog albuma 'Kako nam stvari stoje', sve pjesme za treći album su praktički spremne. Ubrzo nam kreću 'slatke brige' oko odabira aranžmana te studijskog snimanja. Moramo ovim putem istaknuti da će se na trećem albumi pronaći nekoliko 'opasnih' pjesama u koje jako vjerujemo. Naravno, tu je punu snimanja i rada na našoj inozemnoj karijeri. Što se tiče dueta, svakako bi voljeli snimiti duet s nekom od naših mladih ženskih kolegica koje njeguju sličan stil kao i mi. Mia Dimšić ili Domenica bi svakako bile prvi izbor.