OTVORENO I ISKRENO

Petar Pereža ispričao kako mu je nakon potresa: 'Ostao sam bez plina, grijanja, tople vode'

10.04.2020 u 13:49

Bionic
Reading

Jedno od zaštitnih lica Nove TV, Petra Perežu gotovo svakodnevno gledamo u populanoj informativnoj emisiji. Otkrio kako se snalazi u trenutnoj situaciji i kako koristi vrijeme kad je kod kuće, što mu najviše nedostaje, a pričao je i o svom poslu, gafovima

'Svima nam je teško u ovoj situaciji, bez obzira jesmo li kod kuće, na terenu ili na svojim radnim mjestima. Sve su to veliki izazovi, potreban je veliki balans, duhovna snaga i stabilnost. Naravno da se bojim, jer bez obzira na poduzete mjere, odgovorni smo i za sebe i za druge. Konkretno - za kolege na poslu, ali i članove obitelji. Pri povratku s posla prolazim pravu proceduru dezinfekcije kao da ulazim u operacijsku dvoranu', ispričao je za Slobodnu Dalmaciju.

S obzirom na potres koji je zadesio Zagreb, još uvijek glavninu vremena kaže da provodi u sanaciji štete i kućnim popravcima. 'Ostali smo bez plina, grijanja i tople vode, pa moram biti domišljat kako prebroditi ovu situaciju. Djeca pomažu čim završe svoje školske obveze u školi na daljinu. Naravno da imamo vremena i za razonodu, pa smo tako oživili stare igre poput 'država, grad', pantomime, 'kalodont'', otkrio je.

Na Dnevniku Nove TV ste je petnaest godina. Prisjetio se doadašnjih godina.

'Bilo je sjajnih trenutaka, ali i onih teških, pa mi baš oni padaju na pamet u ovim teškim danima. Svima njima sam svjedočio i s dubokim emocijama, ali profesionalno, sve to odrađivao. Od ubojstva Ive Pukanića, kornatske tragedije, odlaska Nore Šitum, Olivera Dragojevića, puknuća nasipa u Rajevu Selu i Gunji, poplava u Lici, potresa u Italiji, pada dvaju MIG-ova... trebam se zaustaviti. Jednako tako zauvijek ću pamtiti i one trenutke kada su nam svima srca bila puna ponosa, poput velikih uspjeha naših sportaša, njihovih dočeka po gradovima u Hrvatskoj, ulaska Hrvatske u EU, oslobađanje generala u Haagu, osobnih priča pojedinaca koji čine bolju Hrvatsku', ističe.

Za gafove kaže da ih ima i da će ih biti. 'To je samo dokaz da smo ljudi od krvi i mesa, te da je naš program živi organizam koji se prilagođava i mijenja iz trenutka u trenutak, sukladno razvoju događaja na terenu', poručuje.

Ovo je situacija s kojom se nikada do sada u suverenoj povijesti nismo susreli i smatra da je to zasigurno našim vlastima poseban izazov. 'Mjere o kojima ja razmišljam nijedan političar koji je na vlasti ne bi pristao provesti. Značile bi gubitak izbora', tvrdi.