BITKA ZA ZDRAVLJE

Poznati zagrebački glumac Nenad Cvetko otvoreno progovorio o svojoj borbi s teškom bolesti

11.12.2021 u 15:38

Bionic
Reading

Nenad Cvetko, glumac Dramskog kazališta Gavella, u rujnu ove godine saznao je kako boluje od teške bolesti pa su njegovi kolege i prijatelji organizirali humanitarnu večer i sakupljali pomoć za njegovo liječenje

Nenadu Cvetku (51) ove su jeseni liječnici su dijagnosticirali karcinom glave i vrata, a iza istaknutog glumca su dvije kemoterapije, piše 24 sata.

Kako je otkrio, ostalo mu je još 20 zračenja i jedna kemoterapija.

'Ljetos sam slučajno napipao kvržicu na vratu, a u jednom trenutku na Brijunima sam ostao bez glasa, tako da sam otišao na kontrolu i u rujnu dobio dijagnozu zloćudne novotvorine. Pedeset posto je na meni, pedeset posto na doktorima, a ja svoj dio radim najbolje što mogu', rekao je glumac.

Cvetko je jedan od rijetkih glumaca koji su angažman u Gavelli dobili još kao studenti, na trećoj godini studija glume.

Inače, kako piše 24 sata, u četvrtak 9. prosinca navečer Nenadovi kolege i prijatelji organizirali su humanitarnu večer u svome malom umjetničkom krugu u Kazalištu Trešnja te tako sakupljali pomoć za njegovo liječenje, a inicijator je bila glumica Višnja Babić.

Dodala je i kako su se humanitarnoj večeri poezije odazvali mnogi umjetnici među kojima i Filip Juričić, Anja Šovagović Despot, Perica Martinović, Ksenija Pajić, Goran Grgić, Filip Šovagović, Ana-Marija Vrdoljak...