KONCERT 'HIPNOTIZIRAN'

Poznati pjevači izvedbama pjesama u jazz maniri na Sunčanoj strani Prisavlja odali počast Dini Dvorniku

09.09.2021 u 23:53

Bionic
Reading

Pjesme Dine Dvornika i danas odzvanjaju eterom i plesnim podijima, a tako je bilo u četvrtak navečer i na otvorenoj pozornici HRT-a – Sunčanoj strani Prisavlja, gdje su u jazz maniri izvedeni neki od najvećih Dininih hitova

Prije dva dana bila je trinaesta godišnjica prerane smrti hrvatskog kralja funka, prije nešto manje od tri tjedna Dino bi napunio 57 godina – dvije su to obljetnice na koje se nadovezao novi spektakl na Sunčanoj strani Prisavlja, piše HRT.

Jazz orkestrom HRT-a ravnao je Miron Hauser, a s HRT-ovim big bendom bio je i njihov stalni gost – Hrvoje Rupčić, te niz glazbenika koji su svojim vokalnim interpretacijama Dininih popularnih pjesama očarali publiku na prisavskoj livadi.

Koncert je otvorila 'Ja bih preživio' u nadahnutoj izvedbi svestranog glazbenika Nikole Marjanovića, koji je i ranije uspješno nastupao s obradom te pjesme, a u nastavku koncerta Nikola je s HRT-ovim jazzerima izveo i 'Stvorena za to'.

Za sasvim novo glazbeno čitanje jednog od Dininih najstarijih hitova 'Jače manijače' bila je zadužena Helena Bastić, nekadašnji vokal grupe The Bastardz, koja je otpjevala i 'Ti si mi u mislima', a zvijezda HRT-ove 'A strane' Sabrina Hebiri izvela je pjesmu 'Nadahnuće'.

Uslijedila je, kako je dirigent Miron Hauser i najavio, malo drugačija verzija jednog od najvećih Dininih hitova 'Zašto praviš slona od mene' u 'pravom jazz aranžmanu', jer gošća na toj izvedbi bila je punokrvna jazz pjevačica Valerija Nikolovska koja je s Jazz orkestrom HRT-a snimila i album.

  • +28
koncert Hipnotiziran - Tribute to Dino Dvornik u izvedbi Jazz orkestra HRT-a Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

Zajedno s pjevačicom Ivanom Kindl u latino je zvuk HRT-ov big band utopio pjesmu 'Misliš da sam blesav'.

Pjevač i tekstopisac Mario Huljev otpjevao je čak tri pjesme: prva je bila prekrasna balada 'Pelin i med' u kojoj je posebno do izražaja došla aranžerska i izvođačka kreativnost orkestra i vokala, za drugu pjesmu dirigent Hauser je, pak, istaknuo da je sumnjao treba li je uopće uvrstiti u program jer dolazi iz doba popularnosti trancea i ravea, no i tehnoidna 'Imam rep' itekako je dobro 'sjela' Huljevu i HRT-ovim jazzerima.

Nakon što je publiku pozvao da pljeskom zahvali Dini Dvorniku na glazbi koju nam je ostavio, Huljev je svoju dionicu hommagea kralju funka na Sunčanoj strani Prisavlja zaključio izvedbom pjesme 'Neću da znam za nikog osim tebe'.

Lice dobro poznato iz naše emisije 'A strana', ali i s pozornica glazbenih kazališta Ervin Baučić uveo je publiku u završnicu koncerta izvedbom balade 'Tebi pripadam'.

Za finale odavanja počasti Dini Dvorniku i njegovoj glazbi na Sunčanoj strani Prisavlja bila je zadužena naša pop diva Nina Badrić kojoj je Hauser unaprijed zahvalio, jer mu je upravo ona skrenula pažnju na to da je skoro zaboravio najbolju Dininu pjesmu: 'Pa, to je prvi sentiš na koji sam se poljubila, rekla je Nina prije nego što je zapjevala 'Ljubav se zove imenom tvojim''.

Nini se u posljednjoj pjesmi pridružio Ervin Baučić - i zajedno su, naravno, izveli 'Rušila sam mostove od sna', nezaboravni duet koji je Dino ostvario s Josipom Lisac.

Za bis su na pozornicu izašli svi gosti koji su uz neodoljivi ritam pjesme 'Ella-ee' pozvali i publiku da zapjeva i zapleše s njima.

Sve izvedbe obilježile su i impresivne solo dionice u kojima su se redali članovi Jazz orkestra HRT-a.

Izravni prijenos koncerta 'Hipnotiziran - Tribute to Dino Dvornik' emitiran je na Trećem programu Hrvatske televizije i Radiju Sljeme, a snimku koncerta potražite na usluzi HRTi gdje su dostupni emitirani sadržaji održani u sklopu projekta Sunčane strane Prisavlja.