teška tema na platnu

Poznati na premijeri filma koji nikog nije ostavio ravnodušnim

08.03.2017 u 11:22

  • +16

Poznati na premijeri filma 'Trampolin'

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bionic
Reading

Dugometražni film redateljice Katarine Zrinke Matijević najavljen kao 'film o ljubavi, ali ne i ljubavni film' predstavljen je sinoć u nedavno otvorenom kinu Kaptol Boutique Cinema. Svečanu zagrebačku premijeru, nakon prošlogodišnje u Puli, nisu propustila ni mnoga poznata lica, među kojima je bila i televizijska voditeljica Nevena Rendeli Vejzović, koja će ovog ljeta postati mama

Film koji obrađuje tešku temu, premijerno prikazan u Zagrebu, privukao je mnoge hrvatske poznate ličnosti. Središnji lik u filmu koji govori o zlostavljanju majki nad djecom igra 11-godišnja Franka Mikolaci kojoj je ovo prva filmska uloga.

Malena je Franka na filmskom platnu oduševila publiku, a do sada se okušala tek u dramskim grupama u kojima ju je redateljica Matijević prepoznala u mnoštvu i čini se kako je to bio pun pogodak. Premijeru nije propustila ni uvijek modno razigrana Nina Violić. Ona pak u filmu tumači vrlo nesretnu ženu koja svoj bijes iskaljuje na kćeri tinejdžerici.

  • +16
Poznati na premijeri filma 'Trampolin' Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Sporednu ali ne i manje važnu ulogu dobio je i više puta nagrađivan glumac Enes Vejzović čiju zagrebačku premijeru u znak podrške nisu propustili brat Mak Vejzović koji je došao u pratnji lijepe supruge Nevene Rendeli Vejzović. Budući da je voditeljica u blaženom stanju, zanimljivo je kako ona gleda na problematiku filma.

'U današnje doba, kada je zlostavljanje svuda oko nas, kada je crna kronika prepuna takvih priča, malo ti prisjedne sve to', rekla je za tportal voditeljica Nevena Rendeli Vejzović.

Za film 'Trampolin' kaže da joj se svidio i kako je zapravo glavna tema koja se proteže kroz njega odnos majke i kćeri. 'To je specifičan odnos, najveća ljubav, no povijest i psihologija nas odavno uče da taj odnos lako sklizne u neželjenom smjeru. Ono što se provlači kroz film je to da nasilje stvara nasilje i da zapravo žrtva najčešće u kasnijem životu i sama postaje nasilnik i to je zapravo ono što je strašno.'