BUDUĆE MAME

Poznate Hrvatice zablistale u zajedničkom izlasku

21.02.2017 u 14:26

  • +8

Predstavljen projekt za roditelje i djecu pod nazivom „Ja čitam“

Izvor: Promo fotografije / Autor: John Pavlish

Bionic
Reading

Danas je u Zagrebu predstavljen projekt Knjižnica grada Zagreba 'Ja čitam', pokrenut početkom ove godine sa svrhom poticanja čitanja djece i mladih od samog rođenja, a projekt podržale su mame glumice Ana Vilenica i Ana Maras Harmander te poznate trudnice Nevena Rendeli, Mirna Medaković i Vanda Winter koja nam je ispričala što joj znači čitanje i kakvom literaturom je trenutno zaokupljena

'Jako je važno čitati djeci jer će im to kroz život itekako koristiti. I meni su moji roditelji puno čitali, a sama sam vrlo rano naučila čitati i pisati. Kako sam jedinica, često mi je falilo društvu, no uz knjigu nikad nisam bila sama, knjige su bile moj svijet. Čitanje mi je svakako pomoglo u razvijanju mašte, pri učenju a i danas kod čitanja dramskih tektova', pojasnila je Vanda Winter.

Lijepa glumica i pjevačica danas najviše voli čitati noću. 'Nije stvar u nedostatku vremena nego mira pa mi najviše odgovara čitanje navečer i po noći kad ne zvone mobiteli. Tada je najkvalitetnije vrijeme za moje čitanje', kaže.

Iako do poroda ima još dva mjeseca nije pretjerano zaokupljena knjigama o majčinstvu. 'Trenutno čitam C.J. Sansoma 'Lamentation', knjigu na engleskom. Riječ je o srednjevjekovnom krimiću u doba Tudorske Engleske. Od 'trudničkih' knjiga ili knjiga za mlade mame čitam knjigu 'Što očekivati prve godine' i 'Umirite svoju bebu na prirodan način', otkrila je lijepa trudnica koja će za dva mjeseca postati mama. Uz nju su ovaj hvalevrijedan projekt došle podržati još dvije poznate trudnice, Nevena Rendeli i Mirna Medaković.

Kako ključnu ulogu u najranijoj dobi razvoja i odrastanja djece imaju roditelji i drugi članovi obitelji, projekt 'Ja čitam', u organizaciji Knjižnica Grada Zagreba i Grada Zagreba, usmjeren je prema svim odraslima koji žive i rade s djecom, jer djeca upravo u odraslima vide primjer kako živjeti s knjigom.